Not in your buissness, men ändå!



Så får NI INTE säga!! ;-)


Du är BÄST!



Ibland kanske du behöver tänka om. Du kanske behöver tänka att du ÄR BRA. Säg det till dig, varje dag. Du har bara en kropp, en själ och ett liv. Varför då inte ta hand om den? Efter en tung prestation, säg då JAG ÄR BRA. Säg inte att det gick dåligt, du gjorde det bra. Så GRATTIS, du är bra, just för den du är!

      DU ÄR BÄST! :-)

Sånt vi kallar vardagsmotion...

Vardagsmotion. Det är vardagsmotion vi
behöver mer av för att rasa i vikt och må
som bäst, enligt all media. Kanske är det
så, att vi måste vardagsmotionera mera,
men vad menas med det?

Vissa uttryck är alla bekanta med, men man har ingen stenkoll på innebörden. Så är det med vardagsmotion. Man känner till det, men kanske inte har stenkoll på dess innebörd. Vardagsmotion.. Kanske att man ska motionera i vardagen? Ja, vi har en början.

Med vardagsmotion menas motionen du får genom att ta trappan istället för hissen, gå/cykla istället för att ta bussen eller stå upp vid skrivbordet istället för att sitta.  Eller varför inte stå i jägarvila när du kissar? Vardagsmotion är alltså motionen du får när du slänger iväg ditt lata-jag. Det är motionen som ökar din förbränning utan att du egentligen behöver anstränga dig.

Att ta trappan istället för hissen är ett bra exempel. Väntar du på bussen kan du också ta en promenad i väntan. Är du ensam på landsbygden och har tid över, gör då 20 knäböj eller liknande. Sitte du på kontor hela dagen, ja men höj skrivbordet och stå upp när du jobbar, eller res dig från stolen lite då och då för att anstränga kroppens muskler lite.

Så, vardagsmotion är alltså det som innehavar rörelse utan att du blir svettig och trött utan du byter bara ut vissa bekvämligheter mot lite rörelse.

Text: JENNIFER


Ta t ex cykeln istället för bussen!

Det där med MAGEN!

Nu har jag lite smått börjat med magträning. Magen ska bli platt och musklulös inom en snar framtid! Ska i helgen ge er tips och övningar, så att ni kan haka med mig, men så länge nöjer jag mig med att skriva upp mina senaste dagars magträning!

Onsdag:
5 minuter plankan (fördelat på 3 faser).
Ca 40 situps.

Torsdag:
6 minuter (4x1,5min) plankan.

Idag:
Är just påväg att köra fem minuter plankan samt benkast! :)


Styrka



Styrka, det tänker jag på när jag ser denna bild. Vad tänker du på?

SAY SMILE! Le, var glad, skratta!

När du surfar på datorn, städar huset eller gör lite jobb, varför LER då inte då? Varför ler du inte brett i tio sekunder åtminstonde en gång var tioende minut? Du, och själen, mår så mycket bättre av ett stort leende mitt i alltihopa!

The shortest distance between two people is a smile, so say smile, atleast for those who can't! (så löd min sista mening på mitt engelskatal som handlade om operation SMILE, om ni hört talas om det?).

Idag går jag STOLT!

Idag går jag till skolan med ett STORT leende på läpparna! De senaste veckorna har varit fulla med tungt plugg. NP x3 i Svenska, engelskatal, matteprov, fysikprov, historiaprov, NP x3 i franska.... ect. Mycket har varit på gång och varje moment har varit ångestfyllt. MEN, idag är jag lättad. Stenen från hjärtat har lossnat och jag känner mig bara stolt över mina senaste prestationer.
Det är vad jag är, jag är STOLT över mig själv!

PLATT OCH MUSKULÖS MAGE?



Om detta stämmer på dig, då ändrar vi det IDAG, eller hur!? Imorgon, eller lördag, börjar mina två veckor mot platt och muskulös mage! Jag ska dela med mig av mina tips och peppa er, för ni ska också vara med på detta!

Vilka kommer vara på min kur, om platt mage??

Träningströja, om jag når mitt mål

NIKE W 5K SS TOP 2 GREY   / RED

Något jag aldrig får nog av är träningstoppar. Eller träningskläder i allänhet, såklart, men träningstoppar är något man alltid använder på träningspassen och det är det som syns. Toppen ovan är från Stadium och kostar 299:-, inget dyrt pris om ni frågar mig! :-)

Denna topp får bli en belöning om några veckor om jag når mitt mål då!

Intala dig själv att EN faktiskt räcker!

Förutom en bra löptur ikväll så hann jag också med att baka kanel- och vaniljbullar. Finns det något godare än kanelbullar!?!? Och mina blev perfekta!

Mitt godissug har det senaste avtagit REJÄLT, och trots när jag är trött är det inte socker (så som godis, kakor ect) jag blir sugen på. Känner mer att ett glas vatten, alt en frukt, skulle vara den ultimata kicken för att piggna till igen! Så skönt att ha en känslan.

När jag kom in efter löpturen och skulle belöna mig med en bulle var det knappt så jag ville ha. Men jag övertalade mig själv att smaka EN, och endast EN, bulle då jag trots allt sprungit. Man vill ju smaka sina egna bakverk ;-)

Men det känndes skönt och LÄTT att intala mig själv att EN räcker! Den känslan är också skön, att man övervinner sig själv!



Så,,,, intala dig själv att EN faktiskt räcker!

Dagens löpning; 4 km!



Idag är glädjen ett faktum! Efter en lååång dag (och tre lååånga veckor sedan påsken) i skolan så drog jag ut i spåret. Efter förkylningen vilade jag ytterligare en vecka, men nu är jag back on track, så att säga. 4 km löpning fick bli dagens tur.

Avslutade det hela med att sitta still på en parkbänk, mitt i skogen, ett par minuter. Känslan av tystnaden, trötta ben, ett flås som långsamt rullar över till det vanliga, fåglar som kvittrar och trädens brus. Hejochhå, detta gav mig ENORMT med styrka. Som att börja om på nytt.

På kvällen körde jag även 5 minuter plankan (uppdelat i 3 faser), 3x10 situps och lite andra småövningar.

Nu har jag ork till resten av veckan, sedan åker jag till London! WOHO.

London på söndag!



Det är så kort så kort så kort kvar! På söndag morgon sitter jag på planet mot London med min bästa väninna!

Fick ringa hotellet idag, för att ge nya kortnummer, och pratade engelska med dem! Så nu är jag förberedd. Bring it on LONDON! :-)

Ytterligare ett recept

Fortsätter ge er recept på goda maträtter (som jag dock inte testat själv!). Ska prövas någon dag, ser gudomligt ut! :-)

Fräsch rätt med smakrika rotfrukter. Kycklingen sköter sig själv i ugnen.
Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås  

4 port

600 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Arla® svenskt smör

2-3 palsternackor, ca 400 g
2-3 morötter, ca 400 g
2 msk hackad gräslök
1/2 msk olivolja
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar

Currysås:
200 g champinjoner
1/2 gul lök
1 msk smör
1 tsk curry
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche

Gör så här

Sätt ugnen på 125º. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65º innertemperatur, ca 30 min.
Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min. Servera kycklingen med rotfrukter och sås.

KÄLLA


Mmmm...

Surfade runt på recept och trillade över detta. Tänkte att ni kanske ville att jag delade med mig! :-)

Receptet är hämtat HÄR!
Snabb och god dillkyckling, till vardag eller fest, som inspirerats av en klassisk husmansrätt. Dill är en krydda som passar mycket väl till kyckling.
Dillkyckling 

4 port

400 g kycklingfilé
400 g morötter
1 liten purjolök
11/2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet dill, vinäger, svartpeppar
salt och peppar

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och skär morötterna i skivor. Skär purjolöken i bitar. Koka upp vatten, fond morötter och purjolök. Tillsätt kycklingen och låt koka 5-7 min. Rör ner crème fraiche och låt allt bli varmt. Smaka ev. av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.


London på söndag!



Det är så kort så kort så kort kvar! På söndag morgon sitter jag på planet mot London med min bästa väninna!

Fick ringa hotellet idag, för att ge nya kortnummer, och pratade engelska med dem! Så nu är jag förberedd. Bring it on LONDON! :-)

Dag 10- ord och vilja

När jag skrev listan hade jag miljoner idéer för denn rubrik. Nu, ett par veckor senare, vet jag inte alls vad jag ska skriva. Hjärnsläpp. Brainfart, om vi ska blanda in engelskan.

På ord-fronten känns det svårt att finna det perfekta för detta inlägg. Jag drar dock till med ett motto, som får bära för rubriken "ord".

Det lättaste sättet att få ett arbeta att verka svårt, är att skjuta upp det!

Träningen (eller jobbet eller provet ect) verkar bara svårare och svårare ju längre du skjuter upp det!

End.


Dagens...


Freddy och jag på en tävling förra året..!


Idag tog jag mig upp till stallet för lite ridning. Åhåh så jag saknat min pojke!

Dagens jobbigaste: Cykelturen hem från stallet, ca 4km. Izor i cykelkorgen, en någorlunda trasig cykel och motvind. Haha!

Dagens dryga: MrFriday när han skulle backa ca 50 meter... Vägrade att gå fram. Jobbig häst!

Dagens tunga: Att mocka en liten box åt en stor häst. Efter en timme var jag trött men klar!

Dagens läääängtan: LONDON NÄSTA SÖNDAG!

Hakuna Matata, inga bekymmer!

Så som rubriken lyder, det är så jag känner när jag surfar runt på olika rese-sidor. Söker runt bland resor till Karibien och till Kenya. Resor som varar en vecka och resor som varar två veckor. Resor där djur står i centrum och resor där kritvita stränder får mig att drömma.

Solsemestrarna för vintern 2012/2013 har börjat inta de olika hemsidorna (så som ving, fritidstresor och apollo). Jag är nog mer eller mindre beroende av resor. Att få ha semester och att få uppleva världen. Möta djur och människor som inte är ett dugg lik den svenska kulturen. Och, jag älskar värmen!

Kollade just på en film om Kenya med safari och strandliv. Jag är KÄR!


BILD!

plugg plugg plugg

NP franska muntliga, NP franska hör, engelska tal, lite läst ur engelskabok och fysikprov KLART!

Idag, matteprovet KLART!

Denna vecka har varit tufft, och när väckarklockan väckte mig imorse ville jag inte stiga upp. Kändes som en lördag..! Men jag kämpade på med plugg och prov. Efter skolan fick jag mig en spurt på 1-1,5km till bussen... Som jag sedan missade ändå. Därefter hamnade jag i stallet ett par timmar för att lasta en häst.

Nu har jag tryckt i mig chokladpudding med bananer och grädde och nu ska jag sova. GODNATT!


Dag 9 - förebild

När jag tänker på min förebild, tänker jag direkt på Jilian Michaels. Ni vet, hon ifrån Biggest Looser. Tankarna för mig direkt till hennes skrik puschande i Biggest Looser och jag blir lika imponerad varje gång. Imponerad över hur hon kan få mig, i TV-soffan, att känna hur det kunde varit mig hon skrek på. Att jag ska upp hur soffan. Jag blir imponerad över att hon kan få mig berörd, att vilja gå ut och träna och äta hälsosamt nununu. Jag blir imponerad över hur snygg hon är, och vältränad. Jag vill också komma dit där hon är. Bli framgångsrik som PT, ha en sjudundrande kropp och ha förmågan att motivera människor till det jag brinner för- häsa och träning!

Sedan har vi en mängd andra förebilder. Jag tror alla mina förebilder, de som inspirerar mig, har en gemensam faktor - de har en snygg kropp. Även om det är något nånsen att bara ha snygg kropp så är det ändå en lätt faktor att ha i huvudet när man ska tvinga sig ut en mörk, kall, regnig och blåsig novemberkväll. Även om människor med riktig kondition inspirerar, så är det ändå lättare att ha en bild i huvudet av en snygg kropp! Haha ;-)


Google- Jilian Michaels.


När skolan överöser med plugg..

När skolan överöser oss med allt för mycket plugg är det bloggen som får lida. Skolarbete, förkylning och övrigt i livet tar upp stor del nu dessa tre veckor efter lovet (v.15,16,17). MEN, allting har ett slut, och likaså denna bloggtorka (om vi kan kalla det så när plugget kom i vägen). Jag ska ordna lite tidsinställda inlägg för resten av veckan och så ska jag framkalla lite ork i kroppen till att uppdatera er live! ;-)


dag 8- favoritträning

När frågan ställs idag, vilken är din favorit träning, så svarar jag: löpning. Självklart. Jag svarar, i dagens läge, att jag älskar löpning och jag berättar mer om gärna om min framtida mål och varför jag älskar löpningen. Jag berättar att löpningen mår mig att tänka igenom dagen som gått och ger mig tid att planera morgondagen, medan jag glider fram. Kilometer efter kilometer.

Frågade du mig för två veckor sedan var min favorit att pröva gruppassen på gymmet. Älskade känslan av att slita tillsammans med andra samtidigt som instruktören skrek. Jag älskade att få svettas riktigt rejält och ta slut på mig själv, samtidigt som skrattgroparna fick skina ordentligt under passet.

Fast frågar du mig om en vecka säger jag nog annat. Jag kanske säger att klättring är dö kul eller att jujutso gör att kroppen håller mig i trim och själen på topp. Eller så kanske jag återigen har hamnat på gymmet?

Sammanfattningsvis, jag är en periodare. Jag älskar den ena sporten ena veckan och den andra veckan därpå men jag gillar det. Jag gillar att jag inte kör fast i träsket att man bara kan ägna sig åt en enda sak. Även om löpningen ändå kommer vara det stora inom min träning..!


Dag 7- en magövning



Magövning: plankan!


Hopptävling



Idag följer jag med mamma på hopptävling. Hon och miiin prins ska tävla en klass och jag ska supporta. Önska oss lycka till! :)

förkyld

Förkylningen har kommit tillbaka. Snuvigare än igår. Nu är jag less på dessa förkylningar!!!

Ni då? Förkylda eller ute och tränar denna fredag? :)


Dag 6-min dröm-löparresa

Min dröm-löparresa? Hmm.. jag tror nog nästan att det skulle vara att få åka till Hawaii. Att få springa antingen marathon eller tjejmilen där. Först får man uppleva LA och kolla bakom kulisserna vid en filminspelning, sedan åker man mot San fransico ett par dagar och slutligen ner mot Hawaii, där man besöker två ställen och även springer sitt lopp.
Resan skulle vara oförglömlig. Dels för att man får uppleva flera delar av USA och att få uppleva sjävaste Hawaii är ju inte heller helt fel! Som sagt, vore enormt!
Dock är det priset som spelar mig ett spratt. Ca 42 000:- kostar en resa, inkluderat hotell, flyg, utflykter, mat och en startplats. Dessa priser gäller för tjejmilen, någon info om marathon finns dock ännu inte! :)
BILD!

Varför alla borde motionera, mitt svenska tal

Nu: Skola för lite nationella. Svenska-talet står på spel. Har ett lååångt tal om varför alla borde motionera. Känner mig rätt trygg i mitt tal och är nöjd över det :)
Önska mig lycka till!
Och ja, jag har också tröttnat på cambilderna, ni är inte ensamma! Blir bättre bilder i helgen istället. Tjing!

Löpning: check. Nyttig mat: cheeeck!

Runt kom jag. Knappt. Nejrå, jag pinnade på rätt så bra trots allt. Sprang första fjärdedelen och höll mig pigg med tankarna "jag kommer vara så stot efteråt om jag springer hela varvet". Men sedan fick jag krämpor i magen utan dess like. Lade mig ned för att andas bort krämporna (hello red week?) ett par minuter och sedan kunde jag springa en bit till. Gick dock ett par meter vid ytterligare två tillfällen, men jag unna mig nog det. Backarna är tuffa, min kondis är borta och jag ville ta det lungt med magen! =)
6 km i gamlis (backiiiigt), 39,5 min!
Såhär på kvällskvisten har det serverats sallad med kyckling. Nyttigheterna flödar.
Hur går allt för Er? :)

Drar ut och springer

Jag drar ut och springer en vända nu! Önska mig lycka till, bästaste läsare. Önskar er styrka till ett träningspass för er med ikväll!! Eller har ni redan varit ute? :-)
Taggad nu, när jag bytt om! Nya, rosa löparjackan är på :)

Dag 5- en frukost.



Då jag inte haft orken till att piffa till någon frukost och fota den de senaste dagarna valde jag att ta en frukost från förra året. Det super-nyttiga ägget, en smarrig smoothie och en god macka. Ungefär så som jag önskar att min frukost ser ut. Nu blev jag allt sugen på att fixa en rejäl frukost till helgen! :)


LASAGNE






Lasagne (4 stora portioner):
500 g köttfärs
ca 10 stchampinjoner
½-1 gul lök
1 burk krossade tomater (ca 500 g)
0,5 dl tomatpuré
2-3 st klyftor vitlök
olivolja
smör
Salt
Svartpeppar
10 st lasagneplattor
Bechamelsås:
ca 9 dl mjölk
100 g smör
1 dl vetemjöl
100 g ost
Peppar
Salt

Gör såhär:
Fräs köttfärs, champinjoner och gul lök i lite smör tills det blir brynt.
Ha i tomatpuré, pressad vitlök och lite olivolja och rör runt ordentligt. Ha i ett par matskedar vatten. Rör i krossade tomaterna och ytterligare lite olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Låt sjuda ca 5-10 minuter och ha ev i lite vatten.
Bechamelsåsen:
Smält smöret och vispa sen upp med mjölet. Ha därefter i ca 3 dl mjölk och låt halvkoka. När såsen blir tjock fyller du bara på med mjölk och fortsätter så tills all mjölk är slut(av de 9 dl). Ha i ca 100 g ost som du låter smälta. Salta och peppra ev(jag brukar strunta i det).

Varva köttfärs, bechamelsås och lasagneplattor i en lagom stor ungsform. Avsluta med bechamelsås högs upp och ev lite ost som garnering! In i ugnen ca 25 minuter i 200 grader tills lasagnen fått färg. Stäng sen av ugnen och låt lasagnen stå ytterligare 5 minuter på eftervärme. KLART! Servera med en fräsch sallad och ett glas mjölk :)


Receptet är oredigerat från något år sedan! Men duger ju lika bra för det, puss! :)

Fullt upp!

Kvällen har bestått av handling, matlagning, bullbak och barnvakt. Så mycket mera har jag inte hunnit mer. Jo, äta upp allt jag lagat/bakat förstås! ;-)
Uppdateringen har varit låg pågrund av skolstart, jobb, nattgäst (Carro), planering inför kommande upptåg och annat smått å gott. MEN, jag är tillbaka. Plus att ni faktiskt har ett tidsinställt om dagen iallafall. Det är verkligen inte fy skam! :-)
Senare ikväll kommer lasagne-receptet upp! Wait for it :)

Dag 4- Ett härligt träningsminne.

Förra sommaren, när jag tränade med IK Rex, var vi ute på myren för träning. Som jag minns det var det sol och varmt (kan lika gärna ha varit kallt och regn, haha! Men tror det var sol denna gång). Blev bil-färd en bit och sedan löpning nån/några kilometer. Därefter var det intervaller och lek ute på myren. Som filmen visar var det gyttja och lerigt, och en kille fastnade i myren och fick hjälp med att komma upp! haha.

När det roliga passet var över fick jag idén (tröttheten talade) att vi skulle springa hem. Så efter tunga intervaller sprang jag och min kompis hem ca 6km och vi avslutade allt med bad. Hela gänget hoppade i med både skor och kläder och så badades det i kvällens sista solstrålar. Det passet var verkligen guldvärt! Helt underbart om jag får vara ärlig!!

                 

Dag 3- ett delmål.

Jag har inga specifika delmål för tillfället. Inga delmål som inkluderar vissa kilometer-tider och så. De mål jag har är att träningen ska rulla igång och sen har jag ett par pass som jag vill genomföra. Framåt maj kommer jag nog mer sätta upp något specifikt delmål så som en tävling eller dylikt, men idags läget försöker jag bara starta igång löpningen och ta mig ut på många och varierande pass! :)

Vad är erat delmål för tillfället?


Dag 2- Ett stort mål.

Mitt stora mål för tillfället är att klara Midnattsloppet 2012 under 53 minuter! Förra året landade jag på en dålig tid, som jag var mer än nöjd över. Närmare bestämt 1.05 minuter. Det var en långsam tid men jag tog mig uppför alla backar och tog mig runt!

Så, målet för detta år är att komma under 53 minuter på milen i höst. Känns som ett lagom mål, ett mål jag förmodligen kommer klara men samtidigt ett mål jag får kämpa för! Heja mig! :)


Här ska jag springa på rekord-tid 2012! Källa

8km på tisdagmorgon?



Jag har, under de senaste träningspassen, längtat efter att få gå ut på ett långpass. Nu har jag ingen smärre kondis direkt, så ett långpass har inte samma innebörd som för 6 månader sedan men ändå. Jag har mätt upp en stig från min skola ut till Sunnersta, vilket blir 8km ungefär. Funderar på att ta denna runda på tisdagmorgon. Springa ut till Sunnersta och ta bussen tillbaka är planen. Om jag hinner vore det bästa att ta rundan både dit och hem, men med tanke på ej-så-bra-kondition och att skolan väntar strax efter, så blir det nog bara löpning ut dit. Hela långa vändan får vänta till en helg!

Älskar känslan när inspirationen till massa olika möjliga pass rullar i huvudet!

Dagens träning, 8 april 2012



Dagens träning: 1km jogg som uppvärmning. 30/30x 10 st intervaller. 4 km powerwalk efter.

Vädret är nästan för fint, solen skiner och det är varmt!! Intervallerna gick dock segt, men vad gör det? Jag råkar vara en människa som har en del hat mot just intervaller, speciellt när man springer själv. Backintervallerna jag körde i grupp förra året var en favvis! Men när man springer på vägarna helt ensamt är det mindre kul. Jag försöker dock bygga upp att bli bättre på intervallerna, så jag kämpar på! :)

Nu sitter jag velandes om jag ska ut och cykla en sväng med hunden. Kanske bara en kortis iallafall?


Dag 1- Hur jag började?

Hur jag började med löpningen? Förra året, runt första maj, bestämde jag med min vän Jonas att vi skulle ut och springa. Runt sjön skulle vi och jag följde lydigt med. Solen hettade något enormt och jag var trött&hungrig efter skolan, men vi började springa. Och vi sprang och sprang och sprang! Ett par pauser fick det bli, jag hade ju trots allt inte sån bra kondis och det var varmt mitt ute på åkrarna i maj-solen.

Halvvägs såg jag farfar vännina. Jag som försökte spara på krafterna väste ut "Jag...känner....henne...öhhh"! Detta är en mening som jag blivit väl retad för av Jonas det senaste året! ;)

Andra händelsen var under upploppet som bestod av en tuuung backe. Springer förbi en man med ett litet barn och efter att jag klagat över hur trött jag är till Jonas utbrister mannen "kom igen nu, inget latande!! ;)". Han skojade ju såklart, men att höra dessa ord efter en mil utan kondis känner man sig jääävligt less!! ;)

Jonas hade sagt att rundan var 1 mil, men det visade sig att det var ca 13km! MEN, känslan över att ha sprungit så långt första gången, utan kondis, den känslan var guldvärd!!

Efter detta långlånga pass var jag igång för fullt med löpningen! Flera pass med Jonas och flera pass med löparklubben Rex, sen rullade det på över sommaren!


Glad, nytränad tjej våren 2011!!

Ut och träna!

Här sitter jag och velar. Löparkläderna är på och jag ska ut och träna. Velar dock om jag ska köra långdistans, backintervaller eller 70/20 intervaller. Om pappa ska ut och springa blir det backintervaller i Gamlis, annars blir det 70/20 intervaller upp till stallet för att hjälpa mamma med mockningen!

Ska Du träna idag?? :))


Löpning i solnedgång för ett par dagar sen!

Trettio dagar. 30 dagar. 1 månad. En månad.

Alla, alla, alla kör på dessa förbaskade listor. Konstigt nog tänkte jag haka på list-hänget och göra mig en egen lista. En lista bestående av träningsinspirerade inlägg. Allt ifrån styrkeövningar till min träning till inspo. Alla inlägg kommer tidsinställas och ploppar upp 12.00 varje dag, från och med imorgon! Så håll utkik mina vänner :)

Dag 1: Hur jag började.
Dag 2: Ett stort mål.
Dag 3: Ett delmål.
Dag 4: Ett härligt tränings-minne.
Dag 5: En frukost.
Dag 6: Min dröm löparresa.
Dag 7: En magövning.
Dag 8: Favoritträning.
Dag 9: Förebild.
Dag 10: Ord och vilja.
Dag 11: socker.
Dag 12: Mina löparkläder.
Dag 13: Mina löparskor.
Dag 14: En ny vana jag ska skaffa mig.
Dag 15: Få tid i vardagen.
Dag 16: En stretchövning.
Dag 17: Årets härligaste löparpass.
Dag 18: Årets härligaste träningspass.
Dag 19: Favorit träningscitat.
Dag 20: En genomförd tävling.
Dag 21: En träningsbild jag gillar.
Dag 22: Något jag ångrar.
Dag 23: Något jag verkligen inte ångrar.
Dag 24: Tv-program om träning/hälsa/löpning.
Dag 25: En hälsning.
Dag 26: En kommande tävling.
Dag 27: Framtida löparpass jag vill genomföra.
Dag 28: Få tid i vardagen?
Dag 29: Ett lopp jag nån gång vill springa.
Dag 30: Kommande månads träning.

Bring it on! :)


Årets härligaste löparpass!!



Dagens löptur blev 5,2km. Tog ca 30-35min. Började i skogen (ridspår i lera, väldigt knöckligt så fick springa lungt!), ut på grusvägen ca 1,5km i sooooool och sedan en runda i samhället. Såååå underbart skönt!! Fint väder, kraft i kroppen och ren njutning.

Var superduper trött innan passet efter en heldag i soffan. När mamma sa att hon skulle till stallet böt jag om fortare än vad jag hann reflektera och sedan följde jag med henne till stallet. Sprang sedan därifrån. Skönt att bara kasta om innan man hinner tänka och sedan att åka iväg en bit istället för att springa i gamla spåret!

SUVERÄNT pass!! Är på G nu igen med löpningen!! :))

NU, nu äntligen är jag fixad!

Vaknade runt åtta och inte först nu, strax efter två, har jag tagit mig för att byta om! Har hunnit med frukost, lunch, mobil-spel, tvättning och datahäng. Men, nu är finkläderna på, håret borstat och sakerna ihop-packade. Drar till mor min för hundpromenad, eventuellt stallhäng, löpning samt soffhäng. Känns bra att denna lördag får rulla på i luuuungt tempo, haha!
Gårdagen hos farmor var som sagt trevlig, men när klockan slog åtta bäddade jag ner mig i gästsängen nån timme. Jag må vart festens party-höjare, ögona bums!
Hur har ni det med Er träning denna påskhelg?Ρ

Dagens...?



Dagens motion: Ingen. Förutom några 10-minuters promenader samt lite stallhäng på morgonen. Annars, ingen motion.

Dagens mat & godis: Jag höll mig lung. Åt lunch ett och då fick jag bara i mig en liten portion vid 16-tiden. Men maten var suveräääänt god!! Det lyckades min farmor bra med!♥ På godis fronten åt jag ett par jordnötsrutor och två mini cupcakes. Tröttheten tog överhand och jag orkade inte äta med, haha. Trycker i mig godis en annan dag istället ;)

Dagens humör: Piiiigg från 8-13.30, trött från 14.00 och döendes trött efter 19!

Dagens feeling: Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen vara ända in till påska.. Och sant, ja det var det! Snön låg täckt över marken på morgonen, fick åka till stallet tiiiidigt,  jag fixade mig fin och väntade heeeela dagen tills klockan slog tre och jag knata över till farmor. Just som på julafton, dock med mindre stopp och utan paket! ;)

Ditt tips för ork och vilja till träning?



Vad är ditt bästa knep för att komma ut och träna? Vad är ditt tips för att orka och vilja träna? Dela med dig till mig och till resten av mina läsare, så sammanställer jag ett inlägg med Era tips!! :-)


Gla' påsk!




GLAAAAAD PÅSK mina kära!! Ät gott, fast med måtta!! Lägg in morgonträningspass för att hinna med dagen. Gå korta promenader över hela dagen för att jämna ut med påskmaten! Det klarar ni. Kram till er ♥

Ägget ger dig styrka och energi

Äggets innehåll av högvärdigt protein, som hjälper till att bygga upp muskelstyrkan och förhindrar muskelförluster. Amerikanska forskare har gått igenom 25 studier om protein och kommit på varför proteinet i ägg ger styrka, kraft och energi. De poängterar följande:

  • Proteinet levererar en stabil och varaktig energi, eftersom det inte får blodsockret att stiga så att energinivån störtdyker igen när blodsockret faller.
  • Protein i kosten har direkt inverkan på muskelmassa, styrka och funktion hos personer i alla åldrar.
  • Äggets protein innehåller alla de essentiella aminosyror som kroppen behöver för att bygga och upprätthålla muskelmassa.
  • Aminosyran leucin är särskilt viktig för musklernas utnyttjande av glukos. En kost rik på leucin är därför bra när man ägnar sig åt uthållighetsträning. När musklerna ska återhämta sig efter t.ex. uthållighets- eller styrketräning är den processen också beroende av att man får i sig leucin via kosten.

Ägg och träning
Text och bild från: Aktivträning.


50 minuters promenad och kolsvart motionsspår



När klockan närmade sig nio blev jag sugen på en långpromenad. Lyckades tvinga med mig Viktor ut i spåret för lite promenad med hunden. Halvvägs i spåret släcks lamporna och jag, som är årets mörkräddaste människa, sprang för livet. Med nöd och näppe lyckades jag komma ut i ljuset med livet i behåll. 50 minuter landade denna promenad på, ganska lagom såhära sent! :)

Nu är jag sugen på en knäcke-macka, eller kanske yoghurt med varma hallon+äpple? Hmm.. Svårt val, hehe ;)

Trapporna istället för hissen?



Drog en kopia på denna från denna site! Kändes ganska intressant trots allt. Bara några våningar 2ggr/dag gör att man förlorar en hel del fett om året. Känn på den!!

Hur ofta tar du trapporna?

Själv går jag definitvit flera våningar varje skoldag. Upp en våning för att hämta boken, ner två våningar för lektion och så upp igen, och så rullar det på. Bra med lite gratis motion trots allt! ;-)

Om jag räknar rätt så skulle jag behöva gå upp för 2,5 våningar 700gånger/vecka för att förbränna 1kg i veckan. Sååå, hundra gånger upp för 2,5 våningar! Bara att börja ;)


Dagens löpning: 3,3km



Efter en slappardag sprang med jag till stallet för att möta mamma. 3,3km löpning och genom skogen de sista 700 meterna så gick jag! Känns skönt ändå att vara igång. Gick trots allt bra! :)

Igår vad mitt känslo-humör långt ner i backen då jag kände lite press inför Göteborg, men nu har jag fått någon "insikt" om att jag inte kommer klara varvet så jag funderar på att skippa det. Nu är det bara kvar på samvetet att jag bara skippar det och är "dålig" mot mig själv samt att jag struntar i det fast pappa betalat... Men, jag är ändå inte hundra på om jag ska strunta i det haha, men förmodligen då jag inte har någon rese-partner!

Istället satsar jag på midnattsloppet och diverse saker! Mer om det senare... :)

Cykelsemester 2012


Källa!

Källa!

Våren har tagit sig an Sverige (någorlunda) och jag har börjat planera sommaren lite smått. Sommarjobb ska genomlidas, träning ska klaras av, sol&bad, glass-ätande och roliga upptåg med vänner ska hinnas med! Jag och Carro har planen om att dra en cykelsemester. Vi har vår rutt avstämplad, men jag tänker inte avslöja den ännu. Inom en snar framtid ska vi stämpla av datum och sedan börjar planeringen för vilka vägar som ska cyklas och vad som ska packas!! Våran plan är att vara borta 14 dagar på cykel och sedan avsluta med en vecka nere på västkusten i Carros stuga!! :))

Cykelsemester är både miljövänligt, snällt för plånboken, bra motion, roligt och upplevelserikt! Tror det kommer bli superB. Ni får veta mer när det närmar sig :)

Har ni varit på cykelsemester förr? Långt? Kort? Kul? Tråkigt? Dela med er! :)

Just do it! Because it's fucking awsome when it's done!!

"The greatest feeling you can get in a gym, or the most satisfying feeling you can get in the gym is... The Pump. Let's say you train your biceps. Blood is rushing into your muscles and that's what we call The Pump. You muscles get a really tight feeling, like your skin is going to explode any minute, and it's really tight - it's like somebody blowing air into it, into your muscle. It just blows up, and it feels really different. It feels fantastic. "


Jillian! En stor favorit inom träningsvärlden!!


Göteborgsvarvet, jag svarar.



Sv: Jag önskar att jag kunde göra så, men grejen är den att om jag hamnar i sista startgruppen startar jag (om allt är i tid) 16.15 och allt mål stänger 19.00. Det skulle innebära att jag behöver springa 2,1 mil under 2h och 45 min. Jag borde ju klara det, men jag känner mig faktiskt inte helt hundra. Så det är det som gör att jag är tveksam om jag ska springa eller inte, att jag måste springa på relativt kort tid när jag inte har kondisen.

Sen är det fortfarande problemet med vem jag ska åka med samt att det är dyrt, 1500:- bara för att åka ner för att springa... HUM!! :/

Fortsätt komma med smarta lösningar!! Haha ;-)

tränings citat

Kikade runt för att finna lite inspirerande tränings-citat. Fann ett par stycken som kanske kan ge mig styrka till nästa gång då jag inte riktigt har orken till att ta mig ut! :)

"det finns inga dåliga kläder - bara dåliga människor!". Tydligen ett militäriskt uttryck! Haha, jag kommer ha den ringandes i huvudet må jag lova!

"If you're going through hell, keep going".

"Fighters don't quit. Quitters don't fight.
Which are you?"





BILD!


Göteborgsvarvet....eller inte...eller?



Här sitter jag och drömmer mig tillbaka till Thailand...

Kände mig rätt så besviken idag när pulsen inte orkade på löpturen. Kroppen är stark så jag har styrkan i kroppen att klara av att springa, men uthålligheten är värre. Är ju anmäld till Gbg-varvet som går av stapeln 12 maj. Hade bestämt mig för att strunta i det men förra veckan fick jag nytändning och ville springa! Dock har jag ingen att åka med. Mina närmaste vänner kunde inte och jag vill ju inte åka själv... Allra skönast vore det ifall jag inte var anmäld till det för då skulle jag inte ha något val. Har ju inte ens kondisen för att klara en halvmara på bra tid. Men det är just att jag har alternativ som gör att det blir jobbigt. Känns så tråkigt att pappa fick betala för det och att jag sen bara struntar i det...

Får se hur jag gör med det hela! Vill springa, men är osäker på om jag klarar det på bra tid. Har heller ingen att åka med och det är så himla dyrt. Kommer bli ca 1500:- med tåg, mat och sovplats.... Väldigt mycket pengar om man springer för springandets skull och inte för att man kommer komma hem och skryta om superb tider!

Vad hade ni gjort!?

Dagens löpträning

Idag, efter att varit hos farmor hela dagen, kände jag mig trött på min förkylning. Kändes som att det helt enkelt fick vara nog, därför trotsade jag min förkylning och gick ut och sprang ändå. Efter 2 km kändes pulsen hög, men jag bestämde mig för att puscha lite till. Hamnade på 3,5km löpning samt 5x 30sek-intervaller samt styrka i skogsgymmet.

Ville inte pressa kroppen för hårt vid löpningen heller med tanke på förkylningen. Men jag känner mig dock ändå besviken över att jag får upp flåset för bara 3,5km löpning.. Förhoppningsvis går det någorlunda bra att bygga upp kondisen, men men...

Hur tränade ni idag?



Underbart att löpa i solnedgång i torra spår!! :)


VARFÖR ska du börja träna!? Jo därför...

”Den som inte vill avsätta tid för fysisk aktivitet måste förr eller senare avsätta tiden för sjukdom.”
Edward Stanley

Det finns många anledningar till varför du ska vara aktiv. Kroppen klarar av att ligga på 30% av sin maximala kapacitet under en hel dag. Om du då får bättre kondition ökar också din maximala kapacitet. Detta kommer leda till mer energi och piggare. Även antalet stresshormoner minskar avsevärt och du kommer bli piggare!

Det finns även många, många andra anledningar till varför du ska träna. Först och främst får du förbättrad kondition samt ökad muskelstyrka. Detta gör att du orkar mer i vardagen. Du kommer orka med att busa med ditt eget barn, du kommer orka att bära ditt barn eller att flytta, städa ect ect.

Det är dock inte bara att du kommer orka mer. Träning förebygger även en rad mängder av sjudomar. Träning förebygger hjärt- och kärlsjukdomar, tarmcancer, bröstcancer, livmoderhalscancer, prostatacancer, åldersdiabetes, högt blodtryck och förebyggande av övervikt och fetma. Även ökad bentäthet som skyddar din kropp.

Slutligen ökad livskvalité, bättre humör, förebygger depression, förebygger benskörhet, minskad oro, förbättrad självkänsla, bättre imunförsvar, ökad livslängd och livskvalité, och slutligen ökad ork!

Har jag gett dig åtminstonde en anledning till att börja träna!? Tänke väl det!!


Texten är skriven av mig. Don't take it!

Musse


Sånna här inspirations videos kan jag aldrig få nog av! Haha :-)


dagens...



Dagens promenader: 30 minuter innan jobbet. 60 minuter promenad på kvällen.

Dagens sjukdom: Ont i ögonen och förkyyyyld.

Dagens shoppande: En tröja som jag avgudar, 150:-. Fick vara min lilla sjukdoms-present! ;)

Dagens tv-program: Älskling, du har blivit en tjockis!

Tell me, vad har ni tränat!?!? :-)

Promenader denna dager!

Första dagen på lovet (nej, helgen räknas inte som lov) så ska jag hänga på jobbet. Jag är trött, okej?
Förkyld, det är jag fortfarande! Tror jag struntar i träningen idag med så kör jag på ordentligt imorgon. Kanske ett sista pass på gymmet innan det går ut, imorgon är nämligen sista dagen... Promenera ska jag dock göra idag. Tror jag inleder morgonen med en promenad till jobbet och kvällen får även den bestå av promenader. Tummen upp!
Vad tränar ni idag? Promenad? Löpning? Gym? Grupppass? Idrott?


Man saknar bara det man inte har

Runner's worlds chefredaktör, Stefan Larsén, skrev ett par väl kloka meningar i sin spalt i senaste numret av Runner's world. Såklart var hela spalten helt underbart bra, men jag väljer att bara lägga upp den bästa delen! Resten får ni läsa i tidningen :-)
"Löpning är, som alla andra livsnödvändiga färdigheter, något man tar för givet. Inte förän man tvingas sluta avstå från att springa förstår man hur mycket man kommer sakna det".

Så sant som det är sagt, nu när jag är förkyld saknar jag löpningen något totalt olidligt men så snart som jag är uppe i det kommer jag längta efter vilodagarna, haha! ;-)
Midnattsloppet förra året, i höst springer jag det igen!! Fast snabbare... ;-)

Promenad trots förkylning!!

Förkylningen fortsätter hålla sig i och träningen får fortsätta ligga på hyllan. MEN, jag var ute och promenerade någon timme eller så!! Mycket skönt :-)
Är ni ute och tränar något? Eller promenerar? :)


RSS 2.0