Sånt vi kallar vardagsmotion...

Vardagsmotion. Det är vardagsmotion vi
behöver mer av för att rasa i vikt och må
som bäst, enligt all media. Kanske är det
så, att vi måste vardagsmotionera mera,
men vad menas med det?

Vissa uttryck är alla bekanta med, men man har ingen stenkoll på innebörden. Så är det med vardagsmotion. Man känner till det, men kanske inte har stenkoll på dess innebörd. Vardagsmotion.. Kanske att man ska motionera i vardagen? Ja, vi har en början.

Med vardagsmotion menas motionen du får genom att ta trappan istället för hissen, gå/cykla istället för att ta bussen eller stå upp vid skrivbordet istället för att sitta.  Eller varför inte stå i jägarvila när du kissar? Vardagsmotion är alltså motionen du får när du slänger iväg ditt lata-jag. Det är motionen som ökar din förbränning utan att du egentligen behöver anstränga dig.

Att ta trappan istället för hissen är ett bra exempel. Väntar du på bussen kan du också ta en promenad i väntan. Är du ensam på landsbygden och har tid över, gör då 20 knäböj eller liknande. Sitte du på kontor hela dagen, ja men höj skrivbordet och stå upp när du jobbar, eller res dig från stolen lite då och då för att anstränga kroppens muskler lite.

Så, vardagsmotion är alltså det som innehavar rörelse utan att du blir svettig och trött utan du byter bara ut vissa bekvämligheter mot lite rörelse.

Text: JENNIFER


Ta t ex cykeln istället för bussen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter fina du?:
Besöker du mig ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0