Vildhund!



Denna söta voffsing hängde på stranden igår vid solnedgången. Tror minst sagt att även han njöt utav solnedgången, stranden och den behagliga thaivärmen!

Tycke så synd om vildhundarna utomlands, men här i Thailand har de det iallafall bra. De flesta vildhundarna här har sin "familj" där de blir lite ompysslade och får mat. Gulligull! :).

Plånka, smycken och en väska är dagens mål för marknaden!



Nu har mörkret sänkt sig över Khaolak och vi ska bege oss mot en marknad för shopping och sedan middag. Jag håller tummarna för att vi kanske hittar något fint. Skulle gärna vilja ha lite smycken, en plånka och en väska. Det får bli dagens mål! :)

Almost getting over...

The night is almost getting over...

                                                                                                              ...and I don't want to get colder.

Det svider, det bränner, som tusen nålar. Men ändå beger jag mig, bort mot horrisonten



Nu ska jag bege mig mot stranden för lite sol&bad! Jag som skrattade mig lycklig igår vid lunch, för att jag inte bränt mig, sitter nu här med en svidande, bränd rygg. Men det är bara att fortsätta på brännan! ;-)

Men nu, stranden!

Film från solnedgången!



En kort film från yesterday då jag hängde på stranden i solnedgången! Älskar vattendroppen på kameralinsen som gav en organgeprick på filmen, blev så fint mot solen. Åh så jag älskar solnedgångar!!♥

Ibland går det bra med hörseln för oss äldre!

Viktor: Varför får man ***?
Jag: Va?
Viktor: Ja, varför får man ***?
Jag: Asså, va??
V: Varför. Får. Man. Barn!?!?
Jag: Varför man får barn!?!? Eh?
V: NEJ! VARFÖR FÅR MAN VAAAAR. V. A. R??
Jag: Eh, jaha...


En kväll på stranden med en solnedgång!






Idag tog jag mig en promenad till stranden för att avnjuta solnedgången. Låt mig säga såhär, det var U.N.D.E.R.B.A.R.T! Lite as usual med utländska solnedgångar. Förutom en massa ego-bilder och solnedgångsbilder så ställde jag kameran i sanden medan jag filmade när jag sprang runt i vattnet. Hoppade, snurrade, dansade, badade och sprang nere vid vattenbrynet. Folk som var i närheten roade sig med att kolla på medan jag utövade mina konster, men det fick iallafall människorna att le och gav även mig en underbart, härligt film! Haha. Får visa senare :-)

Nu blir det sova. Klockan är redan halv tolv och igår somnade vi inte först halv ett, ett då vi låg vakna ett bra tag och pep till i rädsla för att någon ödla eller kackerlacka skulle krypa längst väggen. Eller ännu värre; över täcket! Så som en kackerlacka gjorde över Viktors kudde för ca 7 år sen då vi var på Kanarieöarna med mor&Micke. Men det är en annan historia, och det var ju sova som gällde! Godnatt ♥

Solbrända tomater är dem allihop, förutom jag!



Är på hotellrummet och chillar efter en slappardag vid poolen. Mor, Micke & Viktor har bränt sönder sina kroppar totalt och jag kan inget annat än att hånskratta! Blev mobbad igår utav familjen då jag använde Linus Bamse-solskyddsfaktor 30. Men skratta bäst som skratta sist, för här sitter jag med huden väl i behåll medan de ligger under solparasollet och åmar sig. HAH!

Hann med en Thai-massage idag också och det är ju sååå skönt!!

Nu ska jag dra på bikinin igen och sedan ta en tur ned mot havet, kanske kolla solnedgången. Ja det vore på sin plats, en trevlig avslutning för denna pool-dag. Senare ikväll blir det byn för shopping och middag! Hur är erat väder hemma? :-*

But u think. You're on your way.



You don't know wheter you're coming or going,
But you think that you're on your way.


Virrig Jennifer!



Några flera bilder från igår, idag glömdes nämligen kameran!

Blev strand-och havshäng hela dagen idag, förutom en timme på eftermiddagen då det blev ett bad i poolen som sagt. Vi har hittat ett urmysigt ställe på stranden där vi lånade solstolar samt åt lunch. Riktigt bra service, de gav oss både badleksaker samt hinkar, spadar ect till Linus! Platsen vi badade på låg i en vik med klippor runt omkring vilket gjorde att det var lungt och fridfullt. Och satan i gatan så vaaaarmt vattnet är!!! Kärlek på det!♥

Åt även über god mat på detta ställe, och jag tog en Phaidthai-chicken. Ja, bara bra att säga om detta ställe. Blir att gå dit imorgon igen. På torsdag hänger vi också på en Longthai båt en hel dag, som jag skrev tidigare! AWSOME.

Insåg nu att jag tyyyp redan berättat detta, haha, ni får stå ut med virriga mig!! ;-)

Underbar dag vid havet och nu, ett dopp i poolen!



Såhär ser min utsikt ut över poolen när jag kikar från ballkongen, underbart! Vi har legat nere vid havet hela dagen och haft det underbart. Träffat en underbar Thai-tjej som serverat oss hela dagen. Käkade även lunch på hennes resturang och maten var trés trés bien så att säga! Bokade även en Long-thai båt utav hennes bror, så på torsdag åker vi ut 5h med den för att snorkla samt kolla på aporna på en liten ö nära Khao Lak! :)

Nu tänkte jag gå ner och ta mig ett sista dopp för dagen, sedan blir det dusch, chips och kakor innan vi går mot stan för marknad, shopping och middag. Älska semester!♥

The love in disguise




I see the blood in your eyes
I see the love in disguise
I see the pain here in your pride
I see you're not satisfied...


Mot poolen, forever alone också!




Resten av familjen sover fortfarande. Det är bara jag som hunnit med både det ena och det andra, så som att äta frukost och blogga! Nu tänkte jag ändå ta tag i min egen semester åtminstonde genom att gå ned till poolen. Man kan ju inte slösa bort semestern instängd på ett hotellrum inte...

Iallafall, funderar på att ta en timmes simtur. Kan behövas efter min frukost, min maaage, haha!

Hotellfrukooost!!



Mums! Just ätit en rejäl hotellfrukost och min mage sprängs förmodligen inom en snar framtid. Så. Himla. Mätt!! Lite bröd, yoghurt med flingor, yoghurt med fruktsallad, färsk juice och en massa annanas och vattenmelon. Annanas är jag lite allergisk mot så kan ju säga att min tunga gör lite ont för tillfället,haha! Men vill man ha något gott får man lida, typ.

Blev även överycklig när jag såg en stooor skål med jordgubbar. Lite undrandes över varför ingen redan käkat upp dom så började jag lassa på ett par stycken på min tallrik. Upptäcker sedan att det var tomater. Men va faaasiken då? Jordgubbar och annanans är ju det som får livet värt å leva. Wiho! :-D♥

Tidsinställt babbel, there u go!



Ytterligare en svensk bild! ;-) Eftersom vi är 6 timma före er så ligger jag nog och sover för fullt. Tänkte dock att jag ändå kunde slänga in något tidsinställt så att ni har något att läsa under er kvällskvist!

För alla Uppsala-bor (och kanske flera?) så börjar skolan imorgon igen. Min skola börjar dock inte först på onsdag, sicken tur dessa klasskamrater till mig har! :-) Men för er övriga så är det skola och jobb som rullar på. Kan ju dock vara skön det ändå, få lite rutin på vardagen! (säger jag som ligger i en hotellsäng på andra sidan jordklotet. Vardagsrutin på den? Jo tjeeena!)

Pussar till Er!♥

Framme i Thailand, Kao Lak!


Bild från Sverige(t)!

Nu är man på plats i Thailand, Kao Lak! 10½h flygresa och 1½h buss därefter. Men det gick oväntat bra. Jag kollade på två helt underbara filmer på laptopen och sedan slösades resterande timmar bort på att äta först middag och sedan frukost och däremellan hann jag sova lite.

Runt tolv-tiden (svensk tid) flög vi över någon stad. Helt underbart fint när det lystes upp av stadens alla lampor. Måste vart en stor stad så att säga! Men bäst av allt, en total stjärnklar himmel!! Har aldrig sett så många stjärnor, och ändå är jag typen som älskar att ligga ute i mörkret och kolla på stjärnorna när de är som flest hemma i Sverige, nere på jorden! :)

Gratis internet här nere så uppdatering, ja det kommer!! Nu ska vi försöka duscha lite och sedan blir det middag. Får försöka ta en tidig kväll med tanke på allt resande och endast 2-3h sömn natten som var! Halv sex är klockan här nu!♥

Mer från resväskan- byxdress



Denna snygga byxdress köpte jag förra våren i Paris. Dock köptes den på H&M så det var inte direkt en orginell butik jag hittade, haha! Men även om den kommer från H&M i Paris så älskar jag den. Helt underbar på stranden eller med ett par cykelbyxor under och en svart topp. Brukar dock få ta ett par snoddar i benen och vika runt byxbenet för att få en mer tight modell!

Köptes nog för dryga 200:- och den har använts flitigt under de varma sommardagarna. Denna gång får den följa med till Thailand och göra nytta där på stränderna!


Dessa inlägg är tidsinställda, jag sitter nog förmodligen på bussen nu från flygplatsen till vårat hotell! Thailänds tid är ju 6h framåt! :)

Favoritsylt?



Vilken är er favorit sylt? Min är nog jordgubb. Även drottningssylt kan vara helt underbar ibland, tillsammans med pannkakor. För att det ska vara den ultimata touchen så ska det vara Önos sylt! :)

Så, vilken är er favvissylt?♥

Underbar färg



Detta råkar vara min absoluta favorit. Användes flitigt på stranden förra året och även på resan till Turkiet i september 2011. Helt perfa att bara dra över huvudet och sedan vara fit for fight för promenaden mot stranden med bikinin under denna klänning. Älskar också färgen!!♥

Sneakpeak på nya frillan, there u go!!



Här bjuder jag på en första sneakpeak på mitt nya hår! Dock lutar jag mig ju framåt och håret ser längre ut. Varje gång jag ser mig i spegeln undrar jag var mitt hår är, sedan inser jag att det var jag som självmant klippte av det. Oups!

Just nu däremot, så pågår det packning för fullt. Timmarna har börjat räknats ner och stämningen har börjat stiga! Jag fick ta bort hälften av de nedpackningen igår, just incase ifall jag köper en massa nytt där... Men jag är ändå orolig för att min väska ska väga mycket redan nu. Alla produkter från badrumsskåpet som känns viktiga ska ju med, kamera, data, alla laddare för kameror/data/mobil ect och mammas 40-års present. Ja, hon fyller ju 40 år nästa lördag!

Byxdress, en favvis numer!



Ytterligare ett plagg som ska med till Thailand imorgon, nämligen en kortbyxdress. Sitter aldrig fel med sådant! Minns när man för 1½ år sen dog och spydde när man såg dessa fjolliga byxdressar, numer kan jag uppskatta dessa bekvämligheter och se det snygga i plagget! Thanks for that♥

Streetdance med Amanda, tumbs up!!



Dansade Street idag på gymmet tillsammans med Amanda. Och det var såå himla kul!! Dansade det ju en termin under åk 8, men slutade sen när mina två vänner också slutade. Men det kändes bra att återuppleva denna roliga dans och få svettas en massa. Tog ut rörelserna ordentligt och då slutade det ju såklart i lite svett, men ack så kul!

Nu åker jag ju till Thailand imorgon (jag veeeet, jag tjatar) så inget gym för min del. Men jag vill ändå träna lite. Tänkte försöka ta 1h simträning 3 ggr/vecka medan jag är borta (gärna mer), ta strandpromenader och sedan köra lite styrka inne på hotellrummet! Så det iallafall blir någonting :).

Brukar ni träna på semestern? Puss.♥

Klänning från Veromoda



Denna klänning får följa med mig till Thailand. Perfekt att bara ha över bikinin när man går från stranden, eller att ha över ett par cykelshorts och en topp. Kommer även matcha med ett par söta ballerinaskor, gärna svarta, samt ett långt silverhalsband med ett stort hjärta!♥


Klänningen köptes på Veromoda förra våren.

Pannkakor-recept!



Pannkisar! Detta fick bli dagens lunch sådär 2½h före träningen. Bra med lite träning efter 3 onyttiga pannkakor som jag överröste med sylt och grädde, hihi.

1 ägg. 2 dl mjöl. 3 dl mjölk. Lite socker och lite salt. Blanda allt och vispa noga. Stek. Detta ger ca 4 stora pannkakor. (för er matematiker så har ni redan fattat hur procentmängden/bråkdelsmängden ser ut. Dvs en del ägg, två delar mjöl och tre delar mjölk, kanske 2 ägg, 4 dl mjöl, 6 dl mjölk. Jag ska sluta babbla!).

Mumsfillibaba!♥

Packar!



Detta är vad jag pysslar med just nu, packning alltså! Imorgonkväll lyfter planet mot varmare breddgrader, det vill säga - Thailand. Det är dock mycket som måste fixas innan vi åker. Kläder ska tvättas, hus ska städas och panik och glädje ska spridas. När man kommer hem, trött och sliten, vill man ju gärna komma hem till ett städat hus. Plus att vi kommer ha en vän som sköter om huset medan vi är borta, hur kul är det då att det är stökigt? ;-)

Mitt i detta stök och stress ska jag iallafall ta mig till gymmet. Streetdance med Amanda står på schemat och det törs jag inte dra mig ur, hur trött jag än är! :-)

Dreams of your past will be your future.


Bildkälla!

Har varit ute och gått med Elin i ca 2h. Kom hem runt elva och nu börjar tröttheten äntligen komma lite behagligt. Men jag ska njuta en liten stund till utav att jag har sportlov genom att slösurfa lite på internet! :)

Säger godnatt så hörs vi imorgon!! :).


Håret är nu mer borta... Bild får komma imorgon då jag har mer mod i kroppen haha!



Och där rök mitt långa hår! Är nu mera en korthårig tjej... Ska jag skratta eller gråta? Bästavännen och mor min säger att det är skitsnyggt, har inga andra val än att hålla med, vill ju inte börja gråta haha...!

Gammeltanten dansar hiphop!

Haha, så jäkla härligt! En tant som dansar Hiphop. Ellen fann henne på Youtube och bjöd in henne till showen att dansa hiphop. Väl på plats kommer hennes typ idol inom hiphop, tror jag, och dansar med henne!! :D

Träning- Bollywood!

Idag tog jag mig för och tränade, fastän träningsvärk upp till öronen! Men det kändes bra att få svettas lite och benen behövde jag ju knappt använda i detta pass. Bollywood hette det, det är en indisk folkdans!
Skulle nog inte räkna in det som ett träningspass i träningskalendern, men definitivt som ett pass att köra på vilodagen eller kanske som ett sjätte pass under veckan! :) Skulle nog sätta 3 av 5 tumbs up på den, lite svett iaf och ändå helt okej kul.
Nästa planerade pass är Streetdance på fredag! :)

Semlor till lunch och träningsvärk!



Har just tryckt i mig två semlor till lunch, ohoho! Har sådan himlans träningsvärk i benen. Gör ont i benen bara jag ställer mig upp eller ska sätta mig.. Men ändå funderar jag på att köra ett träningspass ikväll,haha!

Vad är era planer för idag?♥

Recept - semlor



Äntligen funkade det att ladda upp bilder här på blogg.se, därför kommer nu mitt recept på semlor! Underbart goda och såå enkla att göra, 10/10 stjärnor på denna!

Du behöver: (12 st mellanstora)
75 gram smör.
2 dl mjölk.
25g jäst.
½dl strösocker.
1 krm salt.
1 tsk stött kardemumma.
1 ägg.
7dl vetemjöl.
2 tsk bakpulver.
Ägg till pensling.
Till mandelmassa; bullarnas ikråm, 75 g mandelmassa och ½ dl mjölk.
Grädde.
Florsocker.

How to do?
Smält smöret och rör sedan i mjölken, värm till fingervärme. Smula jästen i en bunke och häll sedan i mjölk/smör-blandningen och rör om tills jästen löst sig.

Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och 6 dl utav mjölet. Arbeta sedan degen smidig och knåda länge. Låt sen jäsa i 35 min. Blanda bakpulvret med lite mjöl och knåda in det i degen. Hela upp degen i 12 runda, släta bullar och knåda ordentligt på varje bulle. Låt jäsa på en bakplåtspappers-klädd plåt i ca 20-30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten utav ugnen i ca 10 min i 225 grader.

Låt bullarna svalna och skär sedan av ett lock på varje bulle. Gröp ur ikråmet från bullarna och blanda det med ½ dl mjölk och 75g mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen och klicka i vispad grädde i varje bulle. Lägg på locket och pudra sedan över florsocker.

Hoppas det smakar!♥

Ass'n Abs!



Bara för att jag just lagt in 100 bilder på nya datorn så funkar det inte att ladda upp nya bilder på blogg.se. Wiho?

Jag hamnade till slut på Ass'n Abs på Campus. Fyfarao säger jag bara, haha. Mina ben skakade redan efter 10 minuter, och efter passet vill jag ju inte påstå att mjölksyran försvunnit. Men jag tog 10 minuter på löpbandet så någon träningsvärk håller jag tummarna för att slippa!!

Känslan när man svettig kliver ut ur träningshallen är ovärderlig! Helt underbart man kan må utav lite träning alltså. Nu ska jag bara kämpa på inne på gymmet denna vecka ut, sedan får det bli simmning och kropps-styrkeövningar nere i Thailand. För jag har bestämt mig, ingen vila bara för att jag är på semester. En timmes simmning och några situps dagligen hinner jag ju med!!

Funderar föresten på att utvärdera Ass'n Abs-passet sen. Vad tycks om det?♥

Semlebak och träningsplaner





Kan ni gissa vad jag gjort idag när ni ser bilderna och lägger på tanken att det idag är semledagen? Just precis, semlor är vad jag bakat. Det är ju fettisdagen idag och klart man ska ha en hembakt semla eller två!!

Om en liten stund tänkte jag åka in till stan för att träna. Kan dock inte bestämma mig för vilket pass jag ska köra. Det jag velar mellan är Afro KD eller Pump It. Den först nämnda verkar roligast, men det är krångligare bussväg dit med bussbyten ect, plus att den börjar tidigare och tiden börjar bli knapp. Den andra är egentligen perfa, med buss och sådant tänkt. Men som sagt, kanske inte lika roligt... Tar jag Pump It så funderar jag på att Yoga efter, och det låter ju inte helt fel?

Jag återkommer förövrigt med semlereceptet senare! Även om fettisdagen börjar närma sig sitt slut så betyder det ju inte att semleperioden är över. Nej den tycker jag kan hålla i sig åtminstonde vintern ut!

Morgonens otäcka



Orosklumpen man får i magen när tavlorna på tavellisten helt plötsligt ligger i sängen när man kommer tillbaka till sitt rum igen! Och nej, det finns ingen chans att dom har ramlat ner, de står för stabilt... Och nej, jag tror inte på spöken men helt ärligt, detta får alla spöken att resa ragg. Ingen rolig historia...

Kvällsträningen när den är som på topp!



Idag har jag haft en välbehövlig motionskväll! Efter jobbet drog jag till gymmet. Började lite smått på löpbandet och efter någon minut kommer en vältränad kille och tar bandet brevid mig. Han börjar på 14km/h, jag som inte vill vara sämre drar upp till samma speed. När han sen ökar till 16km/h gör jag det med! Men oj hörrni, när jag sprungit ca 2 intevaller á 1 minut på den insiteten var jag död. Sprang också några intervaller på 14km/h....

Efter löpningen på bandet blev det lite gym för magen och sedan var passet över. Effektivt kallas det!!

På kvällskvisten kom jag för mig att ta en långpromenad på 6 km, vilket tog 64 minuter. Inte illa pinkat!!

Tröttheten och kylan tar över....



Bildena får illustrera denna veckas kalla Sverige och nästa veckas varma Thailand! Kan inte annat än att längta tills planet lyfter , eller mer tills det landar i helgen!! Imorse när klockan ringde 5.45 kändes det lagom tungt, var inte alls laddad för jobb. Men pengar är pengar! ;-)

Nu däremot, så önskar jag att jag hade legat i soffan hos farmor, och kanske med en semla i handen. Dock tar det ju en timme att ta sig dit med bussbyte, har nog ingen ork att komma dit 19. Lägger mig nog tidigt denna kväll så tar vi farmor en annan dag denna vecka!! :-)

Fy skäms!



Måste köra på gamla bilder eftersom denna dator inte har några nya! ;-)

Kollade min träningsstatistik på gymmet. NIO ggr sedan 3 december!!!!!???? Har ju joggat lite också, men say what? Alldeles för lite. Och jag får ju ångest för att ha fått ett kort utav mamma och sedan inte använt det. FY! Nästa vecka blir det därför MASSA träning....

Just blivit ägare till en till...


Kände för att köra på en gammal, men ack så underbar, bild!!

Vad som hänt idag? Nä, har tagit en långpromenad, städat lite och köpt en ny dator och ä... SÄG WHAT? Ny dator?? Japp, är numer en stolt ägare av en ASUS. Har ju även min Acer, men denna asus ska jag ju ha i skolan. Så underbart!

Nu måste jag dock fortsätta ägna min tid åt Kontoret!

Köpa läsk, mange bjuder. köpa häst, mange bjuder. köpa dator, pappa bjuder? ;-)

Godmorgon på er!
Såhär på morgonkvisten har jag hunnit med att baka scones, och även ätit dom. Dagens plan var att köra pulka med klassen men pågrund av vattenbadet som befinner sig utanför fönstrena så ställde vi in det. Istället ska jag köpa en ny dator idag. Behöver en till skolan. Känns ganska bra. Tänker ha med den till Thailand och bland annat kolla på film på planet. Min fråga då är ju, vilken film ska man se? Någon idé?

Jäkla bra alltså! I come before u!




Sverige när vi är på topp!



Det är sånnahär texter som gör en på gott humör!! Bara älskar this kind of humor, när vi förmedlar en sanning om Sveriges idioter, både de morddömda som bakade och dess fångväktare!! Joråååå....

Gårdagens kväll och lite såntdära.





Såhär mysigt hade vi igår! Det blev dock bara dessa två tjejer och jag hemma hos Maria igår. Skulle kommit tre andra men den ena fick dra till sjukan pågrund utav stukad hand och den andra fick agera barnvakt lite plötsligt och lite sådära. Bara att gilla läget. Fast ojojoj så jag skrattade igår!! Min mage värkte, både från skratten och från all mat (och marängswiss) som vi åt... Haha, har jag så stor magsäck?? ;-)

Summasummara(?): BRA KVÄLL!!!!

Vilket lov alltså!



Bara för att man är så snygg efter en dag i skogen! Har hängt med Carro och scouterna ute i urskogarna och eldat, käkat korv, lekt och rullat århundradets största snöbollar! Kan inte riktigt förstå hur underbart det kan vara att hänga i skogen. Har inte gjort sådant sen förra vintern, förutom sommarens utelekar. Är ju bara skola varvat med umgänge med kompisar innomhus och i staden....

Förövrigt, man vet när man är skolskadad när man drömmer om KEMI OCH BIOLOGI och blir besviken när väckarklockan ringer och man inte får höra fortsättningen på föreläsningen... Jaja, gårdagen hos Maria var iallafall TOPPEN med Stina och sådära...

Tjejkväll igår, skogen idag. FASIKEN så bra lovet börjat :-)

Lov imorgon, vi är glada, vi lever livet! (lov=liv, liv=lov!)


Halv(hel)kass bild på dagens!
|Jeansleggings: MQ|Tjockiströja: (hör&häpna)
Hööks|
Simpelt idag.

Kan ni tänka er, att imorgon klockan 13.30 får jag LOV! Och därmed håller det i sig i tre veckor framöver. 1 veckas sportlov och 2 veckor utomlands. Jag kan inte annat än att känna mig glad.

Lovet har också börjat planerats för fullt. Pulkaåkning med åk1, lite scoutgrejs med Caroline, tjejmiddag med gamla tjejorna och så vidare. Känns underbart.

När jag ändå är igång här, måste bara digga att livet och lovet är oerhört lika till skrift. Är det att man menar att livet liksom är komplett när man har lov eller? Kör på den, inget liv utan lov! Dessa ord får sätta punkt för mitt inlägg! ;-).


Århundradets finaste bilder, och lite klagomål på det!




Låt mig presentera, århundradets finaste bilder! Iallafall.

Kvällen, och dagen, har bestått utav matte, matte och matte. Ja, pluggande utav matematik då alltså. En sista gång tänker jag klaga här till er (för denna timme), imorgon har jag MATTEPROV och på fredag har jag HISTORIAPROV OCH FYSIKPROV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Och nej, det var ingen överdrift på utropstecknena (utropstecknena? utropsteckna? utropstecknen? Men vaffan?). Känner att jag tagit mig lite is över huvudet (eller man kanske säger vatten? Haha) med alla dessa prov... Semester snart, bara att stå ut! Nu ska jag planera sportlovet litegranna istället, det lät roligare! :-).

Finska vinterkriget

Godmorgon på Erik, för jag antar att ni är vakna! Jag har just tryckt i mig ett par mackor och nu väntar skolan. Kan inte förstå att jag frivilligt tänker komma dit 2,5h tidigare.... Men har man vart sjuk så har man!
Förövrigt, det är väl inte bara jag som märkt den brutalt stora mängden snö?? Börjar kännas lite som Finska vinterkriget. Ja förutom att vi sitter inne i tryggt förvar med mat och värme utan krig, medan människorna i finska vinterkriget kind of dog om vartannat! Jaja. 

Timeout ikväll i Stockholm!!



Idag mår jag bra, TJIHO! Har dock forfarande förbaskat ont i sidan av magen, men det beror förmodligen på att jag inte ätit på 1½ dygn förutom ett par glassar och så. Imorse lyckades jag få i mig lite fil, får äta lite i taget liksom.

Hahaha, kan detta vara årets roligaste inlägg? Eller kanske förgående när jag berättade om att jag blivit magsjujk? Vet inte riktigt hur mycket intresseklubben antecknar liksom :)

Något roligt däremot, ikväll ska jag till Stockholm (bli frisk, bli frisk, bli frisk) för att kolla på Timeout!! Ni vet det dära skojsiga programet när de drar av ett par skämt och man innerligt skrattar från hjärtat! Det blir trevligt det, tillsammans med pappa, farmor och låtsasfarfar :)

Smile. even when you're sick. even when you're so tired that you even can't smile.




En gammal, halvsvettig bild är vad jag bjuder på denna sjuk-måndag! Magsjukan fortsatte på kvällen och jag kräktes ytterligare en gång (undviker details!) men nu börjar jag må bättre. Eller nja, men fick i mig lite korv å macaroner och då kändes det bättre...

Imorgon ska jag till stor-Stockholm, kan därför inte fortsätta vara sjuk! Plus 3 prov denna vecka.... Önska mig krya?

en vit vinter, trots allt!



Bjuder er på ett par vinterbilder som togs i början av februari. Tänk att vi trots allt fick lite snö på backen denna vinter! Det trodde man inte runt julafton, 2011!

Magsjuk tjej var det där, not so good!



Idag drog jag på mig en magsjuka tydligen! Gårdagens Kinamat kom upp om vi säger som så. Funderar lite på om det var något dåligt med Kinamaten, eller om maten kanske kom upp igen pga att jag åt för mycket igår. Tryckte i mig 2 tallrikar med mat och lika mycket glass med frukt!!! Min mage har aldrig någonsin varit så uppsvälld, helt ärligt! Haha.

Men som sagt, magsjuka betyder att jag blir hemma idag! Skulle haft matteprov idag så det är ju skönt att slippa det och kunna plugga lite till, men kompisarna!! Mina kära kompisar kommer det kännas tomt utan ;)

Nu ska jag surfa lite på datorn och kanske trycka ytterligare en piggelin-glass, något bra med att vara sjuk iallafall! WIHO! ;-).

Min kärlek

Mitt hjärta....!

What to wear @bröllopet!?



Idag gifter sig min kompis syrra! Och jag har fått äran att först se på vigseln och sedan servera på bröloppet, ni vet, ge gästerna lite mat och sådära. Men problemet är att jag har sådana problem med vad jag ska ha på mig!!! Älskar klänningen ovan, men mamma säger att; nej, man får inte bära vitt på brölopp och inte heller svart. Men vad fasiken, ska man komma i en ill-rosa klänning då eller?

Jaja, jag letar vidare efter bra kläder att ha....

Det är fredag, nu kör vi FREDAG!



Har tryckt i mig så mycket tacos så jag vill spy, jag har fått paket av mamma och jag har dansat mig svettig med Linus! Move your ass så att säga, nu kör vi FREDAG!

Eller? Jag tror jag tar mig lite fredags-gottis nu och surfar runt bland resor istället. Fast föresten, jag kanske kör en date med matteboken istället! Hörs...

Vilken dag...



Dagen började bra. Jag var utvilad, glad och energisk! Kommer till skolan och alla är sura och negativa. Drar igång en dator för att börja jobba. Efter två minuter hakar datorn upp sig och jag får stänga av den. Går vidare till nästa, internet dör. Träffar två killkompisar och snackar med dom samtidigt som jag försöker få en tredje dator att funka. Går inge vidare. Ena kompisen blir irriterad (som fan) på sin datorn som han sitter vid och förklarar för mig att detta är 5:e (om jag minns rätt...) datorn som han försökt få att funka. Hans dator sunkar ihop och han klickar ner. Så där sitter jag själv och har tagit över grabbarnas negativa energi och jag känner mig totalt less på datorerna.

Pluggade några tal fysik, vilket gick åt helvete. Skippade lunchen och satte mig i min ensamhet för att lyssna på musik. AVKLOPPLANDE!

Nu är jag helt slut efter att inte fått i mig mer än ett äpple, risgrynsgröt och en macka under dagen. Inte heller är det bra att vara arg på datorer hela dagarna, min egergi är S.L.U.T! Nu väntar däremot tacos, och jag har en choklad&kokos-kaka som väntar. Nu mår jag genast bättre.

Cause the chemistry




Don't want to move
Why can't I stay
Cause the chemistry
is of the chain...

Resor hit och resor dit. Men jag klagar inte!!

Eftersom jag inte orkar göra mig bekant med det kalla vädret utanför fönstret så väljer jag att drömma mig bort bland gamla semesterbilder. Just nu hamnade jag bland mappen "Turkland". Alla hänger med på att mappen är tillägnad resan som var i Turkiet september 2011? Tiden då man var brunbränd, så underbart.

Kan inte heller sluta sakna Paris, Frankrike. Där jag spenderade 4 otroligt händelse rika dagar i maj 2011. Har aldrig varit med om att man kan få så mycket upplevelser på så, trots allt, kort tid!!

Eller de tre veckorna i England som var sommaren 2010..? (Ja, det var nog 2010). Eller Thailandsresan december 2009. På tal om England och Thailand. Kan inte annat än att länga överdrivet mycket till mina inplanerade resor- Thailand och London!!


Turkiet september 2011. MEN CHECKA min bränna!!! Nu får man nöja sig med att spana in brännan man väl hade. Blekheten tycks vilja dränka mig (och antaglingen er andra med?)...

I don't care, no



Were we go
I don't care
no

Förberedelser redan nu!



Förbereder lite inlägg som kommer ploppa upp medan jag är i Thailand! Och ja, jag är ute i god tid, men det är bara 2½ vecka kvar tills flygplanet lyfter, om jag ska vara ärlig!! Vill ju inte att bloggen ska eka tom medan jag ligger på sandstranden och bättrar på brännan, nej därför får ni massa bild-inlägg under den tiden!! :)

Effektiv dag? Nej. Mycket gjort? Ja. Ehm....




Hej och hå! Har spenderat hela långa dagen med massa pluggande. Fast om det har blivit så effektiv pluggtid vet jag inte riktigt. Har börjat ge respons på Carolines arbete, skrivit en början på historia sammanfattningen (ww1, ww2, mellankrigstiden och ryska revolutionen) och är nääästan klar med franskan! Lite har iallafall blivit gjort och jag ska fortsätta plugga ett tag till.

Var föresten ut en sväng och drog av ett tio-tal bilder! Både på mig själv och på lite annat, häftiga bilder iallfall :).

Underbart, underbar, underbara, underbart!



Underbart ljus, underbar miljö och underbara bilder. Får jag säga underbart?

Awkward morgon. Försvinner tillbaka till 1900-talets krig istället.



Idag fick jag vara hemma! Har bara lektioner i två timmar på morgonen och det blev lite strul med jobbet för både mor och Micke, så jag fick ta Linsi till skolsköterskan! Tänkte inte på att presentera mig som storasyster utan sa bara mitt namn. Och hon trodde tydligen att jag var mamma. Vågade inte heller flika in att jag faktiskt var syrra och inte mamma. Sedan sa hon "Ja, här kan vi se din och din mans längd"! MEN AWKWARD! Haha......

Håller mig från och med nu borta från skolsyster på Linsis skola! Nu däremot ska jag fördjupa mig i första världskriget, mellankrigstiden och andra världskriget. Ska också försvinna in i engelskans värld och skriva klart berättelsen! Japp!! :)

Thailand snart igen!!







Hahaha, mamma!

Nu är det inte långt kvar tills jag befinner mig i Thailand igen. Var ju där december 2009, så det var ungefär 2 år sen. Tiden går fort alltså... Men åh så jag längtar efter sol, bad, massage, fruktsmoothies, thaimat, utflykter och avslappning. Snartsnartsnart, wiho!

Går bra nu, skolan går braa!



Två bilder från helgens fotografering!

Nu tänkte jag ta tag i det sista skolarbetet och göra klart det! Sen har jag inget mera förutom 3 prov som jag ska göra nästa vecka och även ett stort Tema-arbete. Men det känns riktigt gött att vara klar med alla arbeten som ska vara inne innan lovet, och proven och Tema-arbetet är saker vi kommer arbeta med medan jag är borta = att jag kommer ligga i fas! Bra kämpat säger jag bara!!

Nej men plugg var det ja...

En outfit från förra veckan.



Jeans och tröja- Ginatricot.

Köpte denna tröja förra veckan. Kärlek. 199:- på Ginatricot. Inte illa, så att säga! Och kläderna bar jag(bärde tycker jag man säger) i fredags :).

Kottekottekottekottekottekotte





I helgen visade jag bilder på denna kotte, fast från andra vinklar och här är fler bilder på samma kotte, fast olika vinklar. Tycker dom kändes så härliga, honestly!

Var lite snö då dessa bilder togs förövrigt. Var ca 2 veckor sen. Nu har vi iallafall lite mera snö! :).

.




Will we feel the same, or let it be?


Morotskaka- recept




Igår bakade jag ju morotskaka och det var första gången faktiskt. Men den var himmelsk så att säga, och jag lyckades med smakkominationerna perfekt. Kanel, morot och citron -det ägde! Delar med mig av detta recept, inte bara jag som skall få njuta av denna kaka! :).
kakan
3 st morötter (ca 4-5 dl)
3 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
0,5 tsk salt
2,5 dl rapsolja
glasyren
200 g philadelphiaost
3-4 dl florsocker
1-2 tsk vaniljsocker
50 g vitchoklad
skal & saft från en citron

Kakan: Vispa ägg och socker. Rör ned morötterna som du tidigare finrivit. Ha i rapsoljan. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan samman allt. Häll upp i en form (jag hade i lite olja innan) och låt stå i mitten utav ugnen i ca 45 minuter (sämre ugnar-längre tid) i 175 graders temperatur. Låt sedan svalna helt.

Glasyren: Blanda philadelphian så den blir slät och krämig. Rör ned florsockret och vaniljsockret. Smält vitchoklad och ha i det med. Riv i lite citronskal (kanske ½ tsk) och sedan några droppar citron (drygt 1 tsk tror jag).

När kakan sedan svalnat så brer du på glasyren och simsalabim, K L A R T!

Förtjänade denna slappardag utan plugg :)



Jag som skulle plugga hela kvällen har istället ätit ÄNNU MERA morotskaka, gått promenad med Izor, städat lite, sett på Elsas värld, smsat och kollat resor till bland annat Franska Rivieran, Kreta och Italien! Tänk så bra det kan gå ibland alltså. Men jag som varit förkyld hela helgen förtjänade denna slappardag... :).

Nu, sova. Godnatt!

Morotskaka



Bakade ju en morotskaka igår, HERREGUD SÅ GOD säger jag bara! Nya favorit kakan from now, just saying. Tänkte dela med mig av receptet också, men det kommer ikväll! :).

London, men först Thailand!



Haft djupa disskutioner med mor och Micke ikväll! Nu däremot ska jag sova!! Känns bara jobbigt att lägga sig ned när man är förkyld. Kan ju knappt andas, haha!

Har föresten kollat bilder på London, lite hotell-feeling osv. Fy så man längtar, slutet av april drar vi, jag och Carro, till LONDOOON! Men först ska jag ju till Thailand, 3 veckor kvar!!

Melodifestivalen 2012- låt oss gråta en bön!





Det blev Melodifestivalen 2012 idag, trots att jag hatar det! Men vi hade det trevligt ändå. Åt min (UNDERBARA) morotskaka, skrattade åt alla dåliga artister, uttryckte våra hat-känslor för pedofilen Thorsten, älskade Afrodite och hejade på Loreen!

Nu velar jag mellan sova, äta mera morotskaka, läsa en bok eller plugga! Hmm...

Morotskakebakning! Go for it!


Torres hängde med oss både igårkväll och imorse! Men lycka? ;)

Igår åkte jag hem till farmor för att spendera min fredagkväll där! Men, jag påbörjade ju en förkylning i torsdags och igår kväll blev det värre. Strax före nio slocknade jag i soffan med boken i handen. Så mycket till sällskap, det var jag ju inte.

Idag har jag varvat sovande med läsning. Boken jag just läst ut var himelsk bra. Precis i min boksmak! Nu väntar bakning istället. Morotskaka tänkte jag ge mig på! Åt det en gång i sjuan då vi bakade det på hemkunskapen. Dock lade vi på glasyren för tidigt så den smälte och blev som vatten. Men bättre lycka denna gång!

Romme!

Idag bär det av till Romme tillsammans med en del klasskamrater! Lite friluftsliv sådära. Jag som skrytit om hur bra jag är på slalom har mycket att leva upp till. Ojojoj. Men det ska nog gå bra. Brukar faktiskt hålla mig på benen (pepparpeppar) förutom en del missar man upplevt genom åren som slalomåkare!

Minns en gång när jag gick i sjuan. Lyckades övertala (okej, det var lätt) mamma att få åka till Kungsberget tillsammans med en vän. Efter en lång dag i backen började vi bli rejält trötta men tänkte att vi kör på sista timmen ändå. Kommer till en röd backe och jag påbörjar mitt störtlopp. Ser att det åker två pers där nere men gasar på en då, tänker att jag hinner emellan såvida inte tanterna är så jävla dåliga att de svänger (dom åkte sicksack över hela backen i snigelfart). Men jodå, jag lyckas åka på ena tjejens skidor och voltar ett x antal meter ned för backen. Jag ber så himmla mycket om ursäkt till tjejen och hon säger att det är lungt, det är ju trots allt jag (Jennifer) som skadat mig. Men då, när friden ligger som lugnast, drar tjejens kompis igång en utskällning på mig! Jag och min ömma kropp nickade lite fegt och sade förlåt tusen gånger till.

Skidåkning vare nu ja. Hörs!!

Tanja Poutiainen (FRANCE OUT)  Tanja Poutiainen of Finland takes 3rd place during the Alpine FIS Ski World Championships. Women's Giant Slalom on February 12, 2009 in Val d'Isere, France.   (Photo by Agence Zoom/Getty Images) *** Local Caption *** Tanja Poutiainen
Jennifer in action! Kind of....

RSS 2.0