Ytterligare ett recept
Fortsätter ge er recept på goda maträtter (som jag dock inte testat själv!). Ska prövas någon dag, ser gudomligt ut! :-)
Fräsch rätt med smakrika rotfrukter. Kycklingen sköter sig själv i ugnen.
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Arla® svenskt smör
2-3 palsternackor, ca 400 g
2-3 morötter, ca 400 g
2 msk hackad gräslök
1/2 msk olivolja
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar
Currysås:
200 g champinjoner
1/2 gul lök
1 msk smör
1 tsk curry
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Fräsch rätt med smakrika rotfrukter. Kycklingen sköter sig själv i ugnen.
4 port
600 g kycklingfilé1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Arla® svenskt smör
2-3 palsternackor, ca 400 g
2-3 morötter, ca 400 g
2 msk hackad gräslök
1/2 msk olivolja
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar
Currysås:
200 g champinjoner
1/2 gul lök
1 msk smör
1 tsk curry
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Gör så här
Sätt ugnen på 125º. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65º innertemperatur, ca 30 min.
Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min. Servera kycklingen med rotfrukter och sås.
KÄLLA
Kommentarer
Trackback