Ytterligare ett recept

Fortsätter ge er recept på goda maträtter (som jag dock inte testat själv!). Ska prövas någon dag, ser gudomligt ut! :-)

Fräsch rätt med smakrika rotfrukter. Kycklingen sköter sig själv i ugnen.
Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås  

4 port

600 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Arla® svenskt smör

2-3 palsternackor, ca 400 g
2-3 morötter, ca 400 g
2 msk hackad gräslök
1/2 msk olivolja
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar

Currysås:
200 g champinjoner
1/2 gul lök
1 msk smör
1 tsk curry
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche

Gör så här

Sätt ugnen på 125º. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65º innertemperatur, ca 30 min.
Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min. Servera kycklingen med rotfrukter och sås.

KÄLLA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter fina du?:
Besöker du mig ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0