Det är en oas som har allt, fast innehåller mesta dels Det

När jag vaknar vet jag att jag ska träna, en timma senare bestämmer jag vad jag ska träna. Backintervaller i Röbo-spåret, intalar jag mig själv. Fortsätter hålla mig lugn, inget att stressa över, vädret är dåligt och jag har redan bestämt mig för att springa. Bra.

Strax efter lunch packar jag ihop rena kläder i en ryggsäck, fyller vätskebältet och drar på mig regntäta löparkläder. Långt borta mullrar åskan och stora, tjocka, svarta moln har fyllt himlen. Fast jag bekymras inte, det känns nästan bara bra.

Väl framme lägger jag av mig allt. Paraply och ryggsäck. Beslutar mig för att ha kvar vätskebältet runt midjan och musiken får fortsätta skråla i öronen, åtminstonde en stund.

De första varven känns bra. Det rullar på, men kanske lite segt. Fortsätter ändå. Inför varje uppförsbacke känner jag att jag klarar allt, mitt i den tunga backen vill jag gå hem och skita i alltihopa. Fast jag kämpar på, såklart.

Har mitt vanliga joggingtempo och joggar uppför och nedför den branta, relativt långa backen, jag går sedan hundra meter för att sedan springa upp och ner igen. Nio varv, det är vad jag avverkar. Sedan är jag klar och då kommer regnet. Fem minuter regnar det, sen spricker det upp igen och jag vandrar längst gatorna hela vägen hem, hem till farmor.

Jag äter en banan och dricker vatten samtidigt som jag långsamt går. Lustigt att jag inte vandrat här förr, jag som bott här hela mitt liv. Det är Emil i Lönneberga-hus som pryder gator upp och gator ner. Röda hus och vita hus, gula hus och gröna hus. Alla med en egen vacker, blommande, väldoftande trädgård. Det vilar ett lugn över området fastän jag är mitt i stan. Det är en blandning av allt, en verkstad, en frisör, en nedklottrad vägg och såklart, alla dessa hus. Det är en oas som har allt, fast innehåller mesta dels lugn.

Jag närmar mig farmors hus. Dörren är olåst och jag som spenderar så mycket tid här öppnar dörren själv, utan att plinga. Skor, jacka, paraply och ryggsäck kastas i ett hörn. Farmor och Tommy är ute, jag går ut, tar farmor på axeln och säger "BU!", hon rycker till rejält och säger att hon nån gång kommer skrämmas till döds av oss. För det var inte första gången. Sen tar jag plats brevid med lite yoghurt, är slut i kroppen då.Summa: 9 st backintervaller, 55 minuter långsam promenad.

Har ni tränat idag?


hur mycket jag än tar i, har jag känslan av att jag står stilla, i ett vakuum

Idag längtar jag, sådära väldans massa längtar jag.

Jag längtar tills jag ställer mig i båset. Hur jag börjar oroa mig för att skorna är antingen för hårt knutna, eller för löst. Jag gissar på att jag kommer oroa mig för att det är för hårt. Jag kommer känna hur huden knottrar sig och jag kommer, just i det ögonblicket, ångra att jag inte tog på mig en tjocktröja, vara rädd för att kroppens ångande värme inte kommer räcka till. Jag kommer börja oroa mig för knäskadan jag aldrig haft, att den ska blomma upp när benen dundrar mot marken, steg efter steg.

Kraften som får mig framåt kommer vara baserad på publiken som är där och hejar på mig. När de sträcker ut sina händer för att nudda vid min svettiga, våta, kalla, varma hand.

När jag springer upp för backen-den tunga, grusiga, trånga och svettiga backen-kommer jag vilja ge upp. Bara skita i alltihopa och åka hem, men det gör jag inte, såklart.

Tio meter kvar tills varvets jobbigaste backe äntligen är slut. Jag ökar farten lite för att trotsa min trötthet, hur benen ömmar och huvudet ber om en paus. Jag skiter i att huvudet gång på gång ber om paus, jag känner mig fri och ökar farten ytterligare när jag ska ner för backen.

Nu är jag nästan framme. 1000 meter kvar, 900 meter, 800, 200, 50 meter... Jag spurtar. Det gör ont i varenda cell i kroppen. Det sliter och river i hela kroppen, jag har sprungit 9950 meter och 50 återstår. Hur mycket jag än tar i har jag känslan av att jag står stilla, att sfären runtom mig är ett vakuum som får mina muskler i kroppen att kämpa i onödan.

Fast på något sätt har jag lyckats. Jag står i mål och flåsar. Stapplar fram till bordet som ger mig banan, vatten och energidryck. Den egentliga äckliga energidrycken är nu underbar, den silas ner genom strupen och ger åter energi till kroppens alla delar. Längre fram får jag en medalj, för att jag har klarat det, milen.

Det är så jag idag, 18 dagar innan, föreställer mig hur mitt andra midnattsloppet kommer vara. För jag längtar något så fruktansvärt!


Inte min bild (KÄLLA).

Godmorgon på Er! (gårdagens magpass)


Igårkväll var månen underbar, även om bilden inte ger den rättvisa!

Igår var jag trött, sen sprang jag och sedan åkte jag&bror för att bada (vi var livrädda, värt att tillägga). Iallafall, därför hamnade magträningen lite i undanskym, men jag gjorde åtminstonde något:

Saxen 20x3
Situps 20x3
Benkast 20x3
Fällkniven 20x3

(magbåten och plankan stod jag över..!)

Tänkte lite senare lägga upp videos med instruktion om hur dessa utförs! ♥

Ibland är det otroligt, att träning botarOnt i magen, slut i kropp & knopp och ingen lust att springa, men vad gör det? tänkte jag och vips så var jag utanför huset, iklädd en massa träningskläder. Det rullade på bra faktiskt, ett behagligt joggtempo infann jag mig i, och vips så hade jag sprungit fem komma tre kilometer.

Ibland är det otroligt, att träning botar magont, ger energi och ger ny livslust och glädje. Det är otroligt att kroppen behöver så lite som lite motion. Och det är ju inte mycket begärt om vi tänker vad våra kroppar plågas av huvudet, kroppen ska få kretsloppet att funka inom oss och kroppen ska orka med att vi sitter vid datorer&tv-apparater i dåliga positoner och sitter stilla överlag. Lite träning är då inte mycket begärt.

Men nu ska jag sova, vi hörs imorgon, puss!

Jag trodde att det jag gjorde inte kunde göra mig stressad3 nya böcker, som snart kommer vara utlästa! Läsning har alltid varit en favorit, men sysselsättningen utförs bara då det är lungt i kropp och själ. Det gäller att jag är helt avslappnad om jag ska orka sträckläsa mig genom bok efter bok.

I början av sommaren gick jag in i väggen. Jag trodde att det jag gjorde inte kunde göra mig stressad och när jag sedan gick in i väggen så förnekade jag det. Nu, efter en månads vila, börjar jag fatta att jag faktiskt var totalt utbränd. Men nog om det och mer om det en annan gång. Nu när jag är såhär avslappnad som jag är just nu så tänkte jag läsa bok efter bok efter bok, för att behålla mitt lugn.

Har du något boktips att ge?♥

Jag loggar 70 minuter PW i träningsboken, check!Senaste veckan har jag ställt klockan på morgonen för att vakna i tid och idag var inget undantag. Halv nio ringer klockan, precis lagom-inte för sent och inte för tidigt. Medan resten av huset, med undantag för lillebrorsan, har sovit så har jag ätit frukost, tvättat kläder, diskat, powerwalkat 68 minuter, bakat äppelkaka och tvättat lite till. En bra morgon alltså.

Nu väntar det bad med gorvgrillning och äppelkaka-ätning hos farfar. Underbart med sol och sommar!

Jag loggar 70 minuter PW i träningsboken, check!

Dagens magpass, day 2

Har just avslutat dagens magpass, dag 2. Kroppstemperaturen må ha stigit onaturligt mycket iochmed att mitt rum är varmare än Saharaöknen, den ni!

Iallafall;
Fällkniven: 20x3
Situps: 20x3
Benkast: 20x3
Saxen: 20x3
Magbåten: 30sek x3
Plankan 45sek x3


Nu känns det i magmusklerna och sängen väntar. Natti!

Hej snyggo!


Vilodag!Livet rullar på och vädret likaså. Det varvas med sol och moln, men jag tackar för att det inte längre växlas med regn. Idag himlen mestadels prytts med moln, men vad gör det egentligen? Vi badade ändå och hade picknick på stranden!

Idag bestämde jag mig för 100% vila. Ingen PW, ingen simning (mer än traditionellt bad) och ingen löpning! Dock kör jag ändå mitt magpass, men det får räknas utanför träningen, för detta är min vilodag!

Nu- ett par situps till och dagens magpass är fulländat!

Imorgon ska jag powerwalka, och gärna springa lite! Midnattsloppet närmar sig...


Dagens träning

Idag skulle varit en vilardag men det trotsade jag och kom till spåret ändå, dock blev det inte så mycket, men det är alltid något utöver PW:s och simning!

1h powerwalk
650m simning
1,5-2km riktigt snabb löpning
En omgång magövningar
Ett par snabba styrkeövningar för respektive kroppsdel

Var skönt att springa 1,5 (eller vare 2)km så snabbt huvudet orkade. Skönt att öka volymen innanför pannbenet även om styrkan bara höll sig en kort bit. Nästa gång blir det race-fart på 3 km, sen 4km ossåvidare. Man måste börja smått, speciellt på vilodagen! ;-)


Löparskor och löpartights genom Visbys upp-och-nedförsbackar. Träning kan man kalla det!

Förövrigt, skönt att bloggen återigen fylls med träningsinlägg, tappade ju nästan bort mig själv när träningen försvann! Tänk vad mycket träning kan göra :-)

Dagens magpass

Jag har satt ihop ett pass med 6 olika magövningar. Dessa övningar ska jag utföra 1-2 ggr varje dag t.o.m nästa lördag, så alltså i en vecka.

Fällkniven: 20x3
Plankan: 45sek x3
Magbåten: 30sek x3
Saxen: 20x3
Benkast: 20x2
Sit-ups: 20x3


Alla träningsbloggare visar upp en tvättäkta tvättbräda på sina bloggar, och då ska jag banne mig också få visa upp min mage, dock en bild på en spändmage. Om en vecka ska magen se ut så helt jäkla avslappnad! Jag ser framemot resultaten! ;)

What about your abs? Tvättbräda? Stark mage med osynliga rutor? Svaga magmuskler men magrutor tack vare en undervikt? Hur ser alltså din mage ut? :)

Jag är en galen periodare

Periodare, det är exakt vad jag är. Jag rivstartar alltid träningen, ger allt till 110% för att sedan, efter en månad, lägga ner det hela och tvinga mig till det. Inte bara så med träningen, utan med allt! Men i år tror jag att jag har en plan!

Jag tänker använda min styrka att gå all in i saker. Planen är att pröva nya saker och göra dessa i en månad, trettio dagar. Löpningen fram till midnattsloppet, sen köpa en-månadskort för motionssim, sen en-månadskort för militärträning och sen en-månadskort för gym, utan inbördes ordning.

Jag tänker också försöka ha en träningskompis i varje del. Kanske pappa i simningen, mamma i militärträningen och Amanda bör nog stanna på gymmet. Allt för att ha så jäkla mycket glädje i träningen.

Jag tror denna plan är bra. Jag vet att jag kommer bli förälskad i simningen första veckan, relativt bra andra veckan och sen tvinga mig att kämpa så jävla bra de sista två veckorna. Samma sak kommer ske med militärträningen och gymmet också. På så sätt kommer denna höst bli den bästa i träningsväg någonsin!

Hur gör du för att orka träna 5 dagar i veckan, året runt?


Någon minut PW som uppvärmning inför löpningen - som är månadens grej.


only Girl in the World

You wanna make me feel like I'm the only girl in the world


Morgon PW

Promenad-kläderna är på och likaså mitt sinne, redo för en powerwalk alltså. För två minuter sedan kändes det väldigt motsträvligt, men nu när promenad-kläderna åkte på så blev jag faktiskt taggad. Dels för att jag känner mig så snygg i dem och dels för att det inte längre finns någon återvändo, jag ska ut på PW och det är bara att njuta.

Även idag skiner solen och jag hoppas på att huden drar åt sig minsta lilla soldroppe, ja, jag vill gärna bli lite brunare innan sommarens slut.

Nu- ut i spåret för motion!


När gick du senast på powerwalk?

då jag kan säga detta från hjärtat - jag ÄLSKAR träning!Som jag sa tidigare så blev det en löpartur innan middagen. Trettiofem minuter löpte jag, dock väldigt lungt. Ganska precis kirrade jag in 5km. Även om 5km på 35 minuter inte är något att hänga i granen, så blev jag nog ändå positivt överaskad för distansen, det kändes mer som att jag trampade på stället när jag sprang. BRA DÄR!

Dagens träning:
1h powerwalk
650m simmning
5 km löpning.

Till råga på allt tänker jag faktiskt göra lite magövningar nu innan jag ställer mig i duschen. Idag är en sådan dag då jag kan säga detta från hjärtat - jag ÄLSKAR träning!♥

Keps på huvudet, musik i öronen, ensam i spåret, hunden lös och sol på himlen

Idag har det varit en sådan här RIKTIG svensk sommardag, inte en 2012-sommardag. Jag vaknade i tid för att efter en god frukost bege mig ut i spåret för powerwalk. Brorsans keps på huvudet, musik i öronen, ensam i spåret med fåglarna, hunden lös och solen på den klarblå himlen! Powerwalkade i en timme och bara NJÖT!

Väl hemma åt jag färskpotatis med ugnsbakad lax vilken var gratinerad med ört/vitlöks-philadelpia. Åt upp det på 2 röda för sedan satt jag i bilen mot farfar för att spendera dagen i vattnet. Så där njöt jag i sol & vatten i flera timmar tills fingrarna var skrumpna och huden stel av sol. Att det blåste gjorde ingenting med tanke på den varma luften och det 20-gradiga vattnet.

Värt att tillägga att far och jag även simmade 650 meter. Inte så illa.

För att fortsätta denna ta-hand-om-kropp-och-själ-dag så ska jag ut och springa. Jag har blåsor på fötterna och det är VARMT, men jag är ändå taggad. WIII! Ut och spring!


Kollade just ut genom fönstret och himlen har täckts med moln, bara för att jag skrev ett lååångt inlägg om denna fantastiska sommardag. Men vad gör det? Perfekt väder för löpning. TJING!


Löpning igår, löpning idag, löpning varje dag?Idag blev jag medbjuden till Stockholm för middag & shopping. Vi köpte tågbiljett, gick upp till rälsen och insåg att det var störningar i tågtrafiken. Återfick pengarna och åt glass vid ån, shoppade tapeter och kläder och mat. Jag gjorde min berömda lax och vi var ute och sprang, jag och mamma, ensamma 24h i huset!

Igår sprang jag 7 km (DET VAR UNDERBART!!) i bra tempo och allt gick så bra så. Idag värmde jag upp med 2,5 km jogging i lite högre tempo. Sedan 3x500m intervall. Det gick bra. Ville väl inte köra ut mig för mycket utan det var ett ganska lagom pass. Måste nog köra korta intervaller någon dag också, jag som inteinteinte vill, hahah!

Black and white
No matter if you're black or white


Det har inte regnat idag så detta kanske är vändningen?Imorse plockade jag maaaassaaa blåbär (det krävdes dock en timmes cykeltur för att hitta bästa blåbärsstället: 1 min promenad från mitt hus.... surt). Sen kollade jag på film hela dagen. Det är något alla borde göra. Ta flera timmar och slösa på att slöa! Iallafall, på kvällen bakade jag en blåbärspaj och avslutade det med 1 timmes powerwalk för att bli av med pajen i magen, det funkade för väl hemma igen var jag lite småhungrig och åt lite sockriga-flingor och fil! Förbrända kalorier: 300. Intagna kalorier (efter middagen): 11 733,54! Alltid bättre än inget med min promenadsmotion!

Nu ska jag sova. Väderprognosen visar sol och vääärme imorgon. Det har inte regnat idag så detta kanske är vändningen. Om så inte är fallet ska jag in till stan för jobb-fix samt tapet-letande! Go for it!

Man kan kalla mig nya Kisse, ni vet

Idag vet jag inte vad jag ska säga. Har nog inget kul att blogga om och ingen rolig bild att visa, därför får det eka relativt tomt här så länge.

Håller på med lite jobb faktiskt. Hemlighetsfull.se skulle man kunna kalla mig. Eller så kan man kalla mig nya Kissie, ni vet en sådan som säger A men inte B, talar i gåtor liksom. Fast nej, jag skulle inte passa som en Kissie, jag tycker inte om barnmat ect... :S

Ingen bild idag, stå ut!

Att jag ensam, i köket, ska möta en mördare. Dem sekunderna kännsFina djur! (Fina jag höhö).

Nu när jag sitter och kollar på en spännande film påminns jag om en "rolig" händelse som utspelades för någon vecka sedan. Jag hade varit hemma själv en vecka och fick sista dagen sällskap av min bror. Det var en onsdag och resterande familjen skulle inte komma hem först på lördagen. Jag sitter i köket och surfar på datorn, Viktor sitter i vardagsrummet och kollar på TV. Plötsligt hör jag någon trycka ned dörrhandtaget. Den rörelsen som i vanliga fall tar 3 sekunder kändes som en evighet. Jag inser att det är omöjligt att ropa på Viktor utan att bli upptäckt. Jag spanar omkring i köket och ser en stekpanna. Reser mig försiktigt för att greppa mig efter stekpannan, för att kunna försvara sig. MEN, jag hinner kolla ut genom fönstret ett ögonkast och ser mammas husvagn utanför. TUR, det var bara familjen, ingen yrkesmördare.

Men dem sekunderna när det börjar gå upp för mig att jag inte hinner gömma mig bakom Viktor, utan jag ska ensam, i köket, möta en mördare. Dem sekunderna kändes!

Solnedgång #2

Thailand 2012, solnedgång vid Khao Lak #2

Man tager vad man haver


En gammal bild, och det duger!

Igår somnade jag redan klockan 22 istället för vid midnatt, första gången sen skolan slutade. Vaknade iofs vid 8 så jag är ändå inte utvilad, men alltid något att somna i tid!

Idag blir det nog bada igen. Man tager vad man haver när sommarn inte vill komma, som igår badade vi i spöregn, och även i åska. Men när åskan mullrade och vi var mitt ute på sjön steg paniken inom både mig och brorsan. Det snabbaste vi kunde paddlade vi hem på våra surfbrädor!

Solnedgång #1
Thailand 2012, solnedgång vid Khao Lak♥

Rensa täjjlandsbilder!


3 från Täjjland!

Blev ingen cykeltur, blev istället medbjuden att bada om en stund, men sällskapet är försenat!
Tänke därför sålänge göra något jag borde gjort för ett x antal månader sedan, nämligen rensa Thailands-bilder!

I WANNA BE DRUUUUNKJag är en person som sjunger jämt och ständigt. Lagom pinsamt i vissa lägen, som igår. Hade just joggat fem kilometer och var på väg hem då jag börjar sjunga HÖÖÖÖGT. "I wanna be drunk when I wake up on the right side of the wrong bed.....". Just i det läget cyklar en cyklist förbi och sneglar lite konstigt. Jag börjar fake hosta och kolla bort. C'est trés trés AWKWARD!

Sjunger ni också så fort ni får tillfälle eller håller ni tyst? ;)♥

15 kilometer på damcykel!Nu har jag, motsträvligt, dragit på mig träningskläderna. Inte för att löpa, inte för att gymma, utanför att cykla. Tänkte ta min damcykel och cykla in till stan, vilket är ca 15 kilometer. Då jag inte hunnit köpa mig en bättre cykel ännu så får det bli damcykeln, men jag ser det som en mysig tripp genom åkerlandskapen!

Åh, jag känner mig så glad! Jag har ett par project inför hösten och vintern som jag hela tiden håller på och fixar inför. SPÄNNANDE!


Wiho för sommaren


Gåtländsk bild!

Idag kom SOLEN. Det är man som svensk inte bortskämd med, så familjen tog pick och pack till farfar för lite sjöbad. Nitton komma nio grader i sjön så jag njöt, fick även soltorka, första gången på ett år. WIHO för sommaren!

Sitta vaken hela natten i en hästhage eller något.Ensådandäramaffigbild! Nu när jag är på kanonhumör så känner jag ändå bara för att gå ut och cykla eller promenera flera timmar och sitta vaken hela natten i hästhagen eller något. Ärlitesurpåmammaförattjagintefårsomjagvillockså! Läs den ni!

Grattis Micke!Idag fyller min låtsasfar år, åldern behöver vi inte prata om (41 jordsnurr..). Bjuder därför på en bild på mig själv. Eller nej, that wasn't the case, nämligen som så att på denna dator har jag inga bilder på låsatspappan (mer än oredigerade Thailandsbilder).

Nu babblar jag för mycket, Grattis till dig Micke! Nu ska jag ner för att inta mat och efterrätt med släkten. Efter att ha skippat lunchen svälter jag nu, nej, hörs!

I guess

15 november 2011, fb status: "Om min broder inte gillar hur fint jag slagit in hans julklapp så tänker jag långsamt mörda honom!!:))".

Jag minns att jag tvingade honom att säga att det var det finaste paketet någonsin. Han lever ju än idag, så jag antar att jag tog det hans uppskattning seriöst!


Förr hade jag sådana som mitt 'jag' jag är idag!

Förr hatade jag sådana här som enbart, och med det menar jag just ENBART, bilder på Instagram. Totally otroligt hur människorna kunde lägga upp bild efter bild som de instagrammat. Idag är jag en av dom, min blogg börjar mer och mer fyllas med hatade instagram-bilder. Förlåt mig, men det är en fas man tydligen måste genomlida som bloggare, ni får stå ut kära ni!


DEM ÄR JU ÖVERALLT, DEM DÄR INSTAGRAMMISARNA!

En cykeltur till stallet för en ridtur!Efter att ha legat i sängen med datan i knät mellan 10 och 14 så tvingade jag mig ut. Tog cykeln och Izor upp till stallet (ca 4 km) och red sedan en sväng där och sen cykling hem igen. Så motion har jag åtminstonde fått, GÖTT! :)

Farmor ringde just och bjöd med mig och bror till Sala silvergruva (eller Silva salagruva som jag, snubblandes på orden, sa till pappa), trevligt!

Jomantackar!Här sitter jag och äter frulle. Lite yoghurt och surdegsbröd, jomantackar!

Detta är sommarDetta är sommar. Att vandra runt på gator i en mysig sommarstad tillsammans med en vän. Att just ha tryckt i sig en glass och att leva i nuet. Att känna att ryggen blir alldeles svettig under linnet och att känna sig fri.

Vad är sommar för dig?

Öppet brev till mitt fina rum!Kära du, vackrare rum får man inte! Du är så fin och jag blir så stolt, amen!

Vad som händer här då?


I de djupaste, mest Gotländska gruvorna!

Nejmen hej!

Här står det tomt. Men förra veckan kom jag med idéen om att besöka Gotland, ba sådär! Så i fredags (6/7) drog vi med tåg och båt till Gotland. Stannade där tills i tisdags. Vi hann med att få upp samt ner tältet 3 ggr på 3 nätter, vi gick flera mil under vistelsen (MED packning på xx kilo!!), åt ENDAST köttbullar och pasta under 4 dagar, badade i iskallt hav, var livrädda och reste en väääldans massa timmar!

Slut på en-sådär-väldigt-nödvändig-uppdatering! Nu väntar bad, förstått?

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer, längtar efter någon som kan rädda mig

Igår var jag ensam hemma, så iallafall; jag la mig vid tio, slumrade till en stund och vid kvart i elva så skällde Izor till. Jag låg och klappade honom tills han blev lugn men när jag slutade gnydde han till igen. Jag som dööör av rädsla såhär ensam hemma kunde sedan inte somna om först strax efter tolv, när då väckarklockan ringde sex imorse ville jag bara dra täcket över huvudet och skita i jobbet! Men jag ska kämpa på, 3 days left!


Mat

Ett urval av matbilderna från fb. Som jag tidigare sa, min fb har alltid fyllts med matbilder! Ganska komiskt, haha.

Variation är nyckelordet!

Haha, på min facebook har jag alltid delat med mig av mat-bilder! 50% av bilderna är mat och 49% av bilderna är på min hund. Variation är nyckelordet!

And as we Sweden-people use to säjDet här är min bästavän, his name is Izor, but I use to call him for otherthing as well, like Nisse, Nils, Nilsson, Izidor and so on. As I said, he´s my bestfriend! And as we Sweden-people use to säj; kärt barn har many namn!

RSS 2.0