Bowling, pizza och besvikna tingIkväll har jag, tillsammans med marknadsföringsgruppen på Kunskapsgymnasiet, varit och bowlat samt ätit pizza. På min bana, där jag spelade med 3 andra, kom jag på andra plats under båda rundorna! Inte illa pinkat om jag ska vara helt ärlig.

Pizza orkade jag inte så mycket av, men av det jag fick i mig var det en smarrig pizza med bearnaisesås samt oxfilé mm.

Har pluggat senaste timmen inför näst näst sista uppgiften vilket är svenska. Vi ska skriva en essä imorgonbitti. Därefter ska jag färdigställa en religionsuppgift samt redovisa lite i fysiken. Sedan är jag HELT KLAR FÖR ÅKURS ETT!!

Men, alla bra ting har ett "men", fick just lite besvikelser översköljda i skrivande stund. FAN, så arg man blir på vissa ting och personer, även om dom betyder mycket (!!). Drar täcket över huvudet istället så höres vi till helgen! Puss.

Hoppträning nu!!NERVÖST! Idag ska jag, första gången på 12½ månad, iväg på hoppträning. Mamma överlät denna hoppträning till mig, så senaste veckan har jag hoppat lite språng samt varit ute med hästen och motinerat honom.

Hoppas att det går bra ändå. Han är ju en stor häst och därför ganska svårriden, men jag minns 98% av allt som har å göra med hoppningen så vi ska ta oss igenom det. HEJA oss!

FotosessionIgår hade jag och Amanda en så kallad fotosession.Ut i botaniska trädgården och knäppa iväg över 600 bilder!!! Jag modellade och hon stod bakom kameran i sin keps. Vacker syn ;-)

Vi körde på lite "romantiskt"-tema. Om det riktigt blev så vet jag inte, blev åtminstonde lite romantiska klänningar och lite olika frisyrer.

Nästa tema funderar vi på att köra i "rockens"-värld. Svarta byxor, en rockig tisha, massa silvriga smycken, hård sminkning och rejält tuperat hår. Tror på det! 

Amanda har också lovat att bilderna skall slängas upp på hennes blogg under veckan, så kika in där om ni är nyfikna! Annars lägger jag nog också ut ett par stycken senare!! :-)


Fullt upp, utan datorn!

Hej mina vänner!!

Var längesedan jag skrev några rader här, men jag har faktiskt inte rört datorn sedan förra lördagen, och ack så skönt dt har varit! Har hängt i stallet, joggat och pluggat.

Kommer fortsätta med mitt liv i nuet och låta datorn vara. Slänger in inlägg när jag känner för det!

Fina hästen tidigare i veckan!

DETTA är vad jag...

DETTA är vad jag ska hålla på med idag!!


Imorgon hoppar jag!

Snart är sommaren här och livsglädjen växer sig dubbel. Man, och även jag, gör milslånga listor på vad som skall hinnas med i sommar!

Min lista har börjat växa sig rätt rejäl, och det mesta tillsammans med vänner. Dock händer ett äventyr, utan vännerna, redan imorgon! Ni får veta imorgonbitti vad för storslaget jag ska göra, kika in då!


Får beskriva sommarens plan, road trip med cykeln och bästa vännen! Men mer om det en annan dag..

Prinsesstårta till min prin... eh..brorsa!På söndag fyller Viktor 14 år! Imorgon ska vi därför fira honom här hemma med mamma och släkt. Som vanligt tänkte jag stå för bakandet. Viktors favorittårta är prinsesstårta, så jag funderar på at göra en prinsesstårta med jordgubbar. Likt bilden ovan!

(förlåt, träningsbloggen bjuder på frestande socker bilder!!)

Ligger på lite på latsidan, du då?Träningen ligger lite på lat-sidan! Har haft ett project, tillsammans med vänner och unf, de senaste dagarna efter skolan. Sprang gjorde jag sist i lördags, men jag var ute med hästen både i söndags och i tisdags, så lite motion har jag fått!

Hur går Er träning!? :-)

Gårdagens träningIgår var det planerat att springa 8 km. Var trögt att komma ut, men strax innan middagen drog jag mig ut ändå. Började springa och redan efter någon kilometer kände jag obehag i kroppen. Sprang långsammare än mitt vanliga tempo (där jag springer med låg puls ändå) och trots det gick pulsen upp och det var trögt att andas.

Kändes lite som att kroppen inte tillhörde huvudet...

Slutade på 4km, varav 1 km var gång, men är nöjd ändå. Jag kom ju åtminstonde ut!

Varför det gick dåligt? Endast ätit en banan innan (pannkakor 5h tidigare), druckit på tok för lite vatten och kvav luft ute samt SUPER trött! Men det är bara att tänka på dessa faktorer till nästa gång, så som att äta och dricka mer innan! :-)

Frukost


Denna frukost från Turkiet saknar jag!

Jag är en sådan där frukostmänniska. Om jag inte skulle äta frukost en morgon tror jag nästan bokstavligen att jag skulle dö. Jag skojar inte, jag skulle ligga där, platt som en pannkaka och död!

Nejråååå, lite överlevnad har ja ju. Men frukost är något som man, enligt mig, MÅSTE äta. Kroppen mår bättre av det och likaså huvudet!!

Hur gör du med frukost?

Midnattsloppet

Träningsprogram för Midnattsloppet i Stockholm

Nu börjar jag faktiskt längta lite efter midnattsloppet! Är en sådan härlig folkfest. I år ska jag springa på bra tid, så nu måste jag ut och träna, hörs!! ;-)

Gbg-varvet, IDAG!


Direktsändningar i SVT-play just nu..

Idag springer 50 000 människor Göteborgsvarvet. I höstas anmälde jag mig men med förkylningar titt som tätt försvann motivationen. Hade bestämt mig för att strunta i loppet. I mars ångrade jag mig och sa "KÖR!". Men efter en magsjuka, en förkylning och en kalkyl över kostnaderna för att ensam åka ner bestämde jag mig för NEJ!

Önskar att träningen hade rullat på under vintern och att jag deltagit med bra form. Men med min kondis i dagsläget hade jag inte velat delta.

Deltog du idag!?

Some people...Jag borde följa den, planen alltså!05.45, då ringde klockan denna lördag! Idag är jag iväg med mamma på hopptävling, önska henne lycka till...!

Idag är planen att springa 8km, den bör jag följa också!

Träningsprogramet!

Sa ju igår att jag börjat följa ett löparprogram! Nämligen midnattsloppets löparprogram. I onsdags var det ju nämligen 100 dagar kvar till midnattsloppet 2012!!

Delar med mig av träningsprogrammet, ni finner resten på marathon.se men jag kommer lägga upp programmet här! Börjar med första veckan, och nästa vecka lägger jag upp fortsättningen på programmet! :)

Torsdag 10/5: Lätt distans på 5 km ca 29 minuter. 3x80 kordinatioonslopp.

Fredag 11/5: Vila.

Lördag 12/5: 8 km, ca 48 minuter.

Söndag 13/5: Vila.

Måndag 14/5: Uppvärmning: 3 km. 3x80m koordinationslopp. Fartlek: 4 km. Nedjogg: 2km.

Tisdag 15/5: Vila.

Onsdag 16/5: 5 km jogging. Allmän styrka.

Torsdag 17/5: 6 km jogging. 3x80m.

Fredag 18/5: Vila.

Lördag 19/5: 9 km ca 53 min.

Söndag: 20/5: Vila.


InspoTvå inspo bilder! Inspiration är bra!JordgubbarJordgubbar är det absolut bästa som finns! Om jag slutar äta godis igen, så ska jag definitivt byta ut fredagsgodiset mot alla-dagar-i-veckan-mys med jordgubbar. MUMS!

.

ADIDAS M 3S FZ HOOD ORANGE
Snygg tröja som vore perfa att dra på efter träningen när man vill/bör hålla sig varm. Dock för herrar, men vi tjejer kanske också får använda den?. 699:- på S T A D I U M.

10 maj 2012!Lycklig, men blöt tjej efter träningen!

Trotsade spöregnet och gick ut. Var tungt att springa när det var så blött med jag joggade på. Var faktiskt lite taggad innan att få komma ut i regnet och bli blöööööt och väl ute var det lika härligt!

Mina 3x80m trodde jag skulle bli lätt, men efter 5 km jogging så var jag slut när jag körde dessa spurter. Regnet gjorde mina ben 5 kg tyngre haha!

Så, 5km jogging i spåret samt 3x80m! :)

Följer nu ett träningsprogram!


En varm Thailandsbild. Idag är vädret sämre...

IDAG ska jag börja följa ett träningsprogram från midnattsloppet. Med 99 dagar kvar (100 igår) lanserade de igår ett träningsprogram på 100 dagar fram till midnattsloppet.

Jag är ingen som brukar följa dessa program så länge utan tycker det är kul att själv komma med idéer, men jag kör på denna ett tag tills jag lessnar.

Därför ska jag nu ut på en runda. 5 km samt ett koordinationslopp på 3x80m. Lägger upp en träningsrapport sedan och sen kommer även mitt träningsprogram (från midnattsloppet) upp på bloggen! :-)

Glädje är ett valGlädje är ett val!

DU kan om DU vill!

Du kan om du vill, don't forget!


Din livsglädje

Att finna livsglädjen. Att känna glädje och uppskatta nu:et, uppskatta det man har. Men även att ha ett mål i livet, ha något att blicka framåt mot.

Mina glädjefaktorer i vardagen är mina vänner, min hund och träning. Dessa tre saker är ting som muntrar upp en och som man delar lycka med. Såklart är familjen också på denna plats. Men familjen tar man ofta för givet.

Mina mål i livet och saker att blicka framemot är mera tillfälliga saker. Glädjefaktorerna är saker i nu:et men kommer ändå alltid leva kvar i minnet, hur mycket jag en skulle vilja förtränga (inte för att jag vill det). Mina mål är saker som kommer och går. Idag kämpar jag på i skolan för att jag har målet att komma in på en bra högskoleutbildning, gärna doktor. Detta kanske ändras om ett år, men idag är det något som får mig kämpa på.

Resorna jag gör är en blandning av glädjefaktor och mål. När jag arbetar är målet att spara pengar till flera resor, jag har en belöning som väntar inom ett par månader av hårt arbete. Men när resorna upplevs är det saker i nu:et men som ändå alltid finns kvar i minnet.

Livsglädjen, din inspirationskälla i livet. Till att orka ta dig igenom konflikten med din bästa vän, att orka plugga lite extra inför provet, orka gå upp på morgonen, orka träna. VILJAN ATT VARA DU, I DITT LIV!Izor, min stora livsglädje!

GoDnAtTGODNATT!

Imorgonbitti går jag upp svintidigt för att jobba! Dock behöver jag inte ta bussen först 6.10, trodde nämligen först att jag var tvungen att ta den som går 5.25. Kändes ju inte så lockande!

Har ni tänkt på att de dagar jag bloggar blir det 3 inlägg och dagen efter inga? Imorgon förmiddag har jag dock ett tidsinställt, med ett intressant ämne! Kika in då!

50 minuter jogging, YESTERDAY


Förra året.

Gårdagens träning började redan 6.28. Värmde upp ett par minuter och sedan var jag ute på en (väldigt) lugn joggingtur. Var ute ca 50 minuter i Stadsskogen och fågelkvittret samt solen var en perfekt start på en tisdag.

Detta pass var verkligen härligt. Idag däremot är jag trött och det regnar ute. Imorgon tar vi nya tag istället! :-)

sånt som gör mig-sånt som gör mig lycklig-


Frukost från förra veckan, något extra för vardagen!Såhär såg en frukost ut från i fredags! Älskar sovmorgnar då man kan lägga upp frukosten lite fint och även göra något extra, så som bananen på yoghurten. SuperB på sånt!

Hur ser din vardags frukost ut?

Upp och stå!

20120506-130117.jpg
BILDKÄLLA!


Nu har en ny studie kommit ut om att man inte endast kan träna sig till ett långt liv, utan även mindre stilla sittande behövs!

Stå på bussen (eller helst cykla/gå), res dig någon minut då och då på jobbet/skolan, stå upp i reklampauserna osv osv... Dessa micro-rörelser ger dig också extra energi. Hur bra!?

Så, upp och stå!

Tycker om lyckan efter en löpartur!


GLAAAAD efter en löptur för ett par veckor sedan!Nu när jag inte spungit sedan i torsdags längtar jag efter att få komma ut i spåret! Längtar efter känslan man har av lycka av att klarat sina kilometer. Idag har jag dock hoppat över löpningen. Har varit i stallet ett par timmar och nu funderar jag på antingen ett par kilometer på cykeln eller om jag ska köra cross-trainern! Vilket blir det...? ;-)

Att springa runt i solnedgången och hoppa till vågorna, det vi kallar NYENERGI!Denna bild tog jag i Thailand, februari/mars 2012, efter att ha sprungit runt på straden. Jag hade foppa-tofflor, klänning och solhatt och sprang runt som en galning. Jag hoppade i vågorna, sprang i sandbrynet och kastade vatten i luften. Hade mig en publik som satt i sina solstolar 50 meter bort vid ett hotell, dom skrattade och jag hade kul!

Solnedgången gjorde det helt underbart. Jag fick ny energi som jag än idag kan plocka av genoma att kolla på bilder och filmer från det. Har det kvar i ryggmärgen den roliga/härliga/underbar känslan! Mer sådant vill jag ha♥

Vilodagar behövs dom med!Idag tog jag vila. 8h promenad/dag söndags till onsdags och 7,5 km löpning kände jag att jag behövde lite vila. Eller åtminstonde min fötter. Fötterna är totalt döda efter att ha burit runt mina x antal kilon runt hela London!

Vilodagen firades med tacogratäng, hur gott!?!?!?

Vad åt Ni till middag?

Jobbplankan

Iform.se är min favoritsida gällande träning och inspiration. Man finner många bra svar på frågor, artiklar och allt annat inom både löpning och övrig styrketräning. Faktiskt så introduceras andra rörelse aktiviteter också!

Iform.se drar då och då igång en utmaning och denna månad (fram till 1 juni dock) har dom jobbplankan som utmaning. Man ska, så mycket som möjligt, stå i plankan på jobbet! När jag läste om denna utmaning hade de lagt ut lite bilder från jobbplankan. Jag sprider dessa härliga bilder vidare! :)

BILDKÄLLA!


Så, kommer du klicka dig in för en anmälan av utmaningen? :-)


Kan ha varit årets bästa runda!Idag drog jag ut för en löptur. Bestämde mig för att köra lite huxflux med tanke på allt resande natten som var och jag var minst sagt helt slut INNAN jag börja springa. Men väl ute flöt allt på så underbart bra. Betade av meter efter meter och jag höll till och med ett bra tempo! Kunde inte gått bättre!!

Tid: ca 50 minuter (?).
Sträcka: ca 7,5 km.
Hastighet: Runt 9 km/h.
Förbränning: ca 500 kcal.
Känsla FÖRE: glad och inte allt för trött.
Känsla UNDER: ÄLSKAR LIVET!
Kälsla EFTER: STOLT!!! TAGGAD PÅ MER!!


(Kan också varit årets mest nogranna träningsrapport! ;)).

Det är det dom kallar lycka, löpningen med dig!Inget gör mig så lycklig som när jag springer med min bästis, Izor! Den känslan är oslagbar♥

Att ta tillvara på solen..Vår, värme, sol... Vårkänslorna sprudlar och man vill inte annat än att vara ute! Under Londonresan köpte vi ihop lite picknick-mat och satte oss i Greenpark. Så härligt. Att ta tillvara på solen och våren genom att ligga ute i en park och äta, och såklart vila å mysa!

Vilket är ditt bästa sätt att "ta tillvara" på vår/sommar, sol och värme? :-)

NU är jag tillbaka!

Efter fyra dagar i London är jag tillbaka på svensk mark. Jag och Caroline, två sexton-åringar, klarade oss helt själva i en stor,stor stad! Shopping, promenader och sevärdheter är vad vi gjort till största del. Ca 7 timmars promenad har vi hunnit med varje dag, inte dåligt haha!

Nu när jag varit i skolan en hel dag har jag knappt varit ute. Rätt så rejäl omställning när man tänker mot våra 7h promenad/dag de senaste fyra dagarna! Fast jag är trött så jag dör efter för lite sömn efter resan i natt så ska jag dra mig ut på en löptur.

Så fint väder vi har hemma!!


Såhär var vårt väder i söndags, ni hade finare väder antar jag? ;-)

This is how we do it!Det är såhär som det ska kännas på en löpartur. Allt man oroar sig för och allt negativt man har i tankarna bara rinner av, blåser bort och försvinner.


RSS 2.0