post-workout

20120606-060724.jpg

stronger


Fast vafan, kämpa på tills femton är gjorda!!

I måndags fick jag med mig en träningskompis, brorsan. Viktor och jag kom, efter många om och men, ut i spåret. Uppvärmning med 3,2km och jag ville bara sluta för varje steg jag tog men jag kämpade på, hack i häl efter Viktor. När kilometrarna var avklarade var det intervaller.
15x200m hade jag bestämt innan. Efter 3 stycken tänkte jag jag kör max fem idag!, men vid fem körde jag två till, sen tre till! När jag passerat tio stycken tänkte jag kämpa på tills tolv var gjorda, 12x200m är ju ett bra pass! Fast vafan, kämpa på tills femton är gjorda!! Sagt och gjort, jag avslutade på 15x200m!
Summa at the sumarum(för måndag 27/8); 3,2km jogg. 15x200m intervaller. BRA JOBBAT!
BILD

start doing


Train. Eat. Sleep. Repeat!

20120729-232903.jpg
Mitt liv i ett nötskal! och det är så jag trivs bäst, jag tränade för lite i våras och det slutade i kaos, krasch och ett jävligt förstört jag! Nu blir det annat, sömn, mat och träning!!

Tre komma fem kilometer såhär

Blev en tre komma fem kilometer såhär på kvällskvisten, jag hade nästan bestämt mig för en vilodag då jag plötsligt stod utanför huset i träningskläder. En lagom sväng iallafall! :)

"Nu vill jag också ut och springa en mara eller två"

Det är tisdag, fast det känns som torsdag, och tröttheten har tagit över. Det har varit som vilken annan dag som helst, och det kanske är just det som gjort mig trött. Vakna, fixa till sig, åka till skolan, vara i skolan, plugga en massor och sen åka hem. Jag är dö-trött.
Jag äter massa yoghurt med kokos och hemgjord müsli, jag steker två äggmackor och dricker ett par glas apelsinjuice. Puh, min energi är åter i balans. Jag funderar på om jag ska springa eller inte, vilodag eller ej. Jag tränade igår så kanske borde jag utse denna trötta tisdag som en vilodag, eller kanske borde jag kämpa på med ett varv i spåret eller två. Det är ett svårt val.
För att fördriva tiden tills mitt val är gjort surfar jag runt på internet på mina vanliga träningssajter jag brukar besöka. Jag finner en länk till ett klipp på TV4 och jag trycker på play. Det är Martina Haag som pratar, hon som jag hört mycket om förut, men kanske aldrig lagt märke till på det där riktiga viset. Men nu är hon där, på skärmen.
Hon är kvinnan som, efter att ha fött fyra barn, gick från att springa 12 minuter till att springa mara efter mara. Hon är kvinnan med utstrålning och kvinnan som skrivit löparboken Hejaheja! som jag inom en snar framtid vill läsa. Hon är nog min förebild, när jag är 40 år vill jag också springa mara på mara.
Och kan en 40åring, kan jag! Så det så. Nu vill jag också ut och springa en mara eller två. Nåja, sugen på att springa ett par steg blev jag iallafall, det får räcka, jag är ju trots allt fortfarande trött.
BILD

Hurtigafamiljen eller vad?


Lite värme och sol tack!?

Nu ska jag och broder ut och springa, hurtiga familjen eller vad?

Om det blir distans eller intervall är ännu inte avgjort, vi får se! Springspringspring!:-)

En omvänd stege, hur går detta till?

I lördags gick jag spontant ut för att springa en vända och sedan avsluta med intervaller. Korta intervaller, 20 st hundringar med lite vila emellan. Dessa hundringar körde jag på en gräsplan, men suget efter att intervalla på en löparbana har nu stigit.

För att få inspiration och egna idéer till intervaller googlade jag. Jag fann fyra olika intervallpass, två med korta och två med långa. Perfekt.

Ett av dessa pass var omvänd stege. Hur detta går till? Du springer 3-4 st set och varje set innehåller 400m,300m,200m och 100m, med 2 minuters vila mellan varje intervall och sedan en femminuters vila efter varje set! Alltså, 3-4x(400+300+200+100) med 2 min vila mellan varje intervall och fem min vila efter varje set! :-)


Här har vi annars en perfekt sträcka att köra intervaller de dagar då jag inte har tid eller ork att åka till en löparbana!

Me want nya löpardojjor

SOC W GAIT96 CTRL S12 DARK GREY / CORALL

Jag behöver ett par nya löparskor då mina försvann i somras efter att legat i Viktors resväska som blev stulen/borttappad av busschauffören.

MEN, det var inte det jag ville berätta, utan jag behöver ett par nya löpardojjor. Det är ju dock en djungel, men de ovan känns lockande. Pronationsskor med bra stöddämpning, kind of vad jag vill ha! :-)

Dusch, streching och två portioner chokladcheesecake

Efter att ha legat på soffan och halvsovit fick jag ett ryck. På två minuter hade jag dragit på mig löparkläderna och snörat på löpardojjorna. Vätskebältet runt midjan och jag joggade upp mot spåret för att springa ett varv där. 4km slutade min joggingrund på, men för att dessa 4 kilometrarna var avklarade betydde det inte att mitt träningspass var avklarat. Jag gick in på fotbollsplanen för att köra intervaller, 100-metersintervaller till och med. 20 stycken klarade jag, sen var jag död.

Dusch, stretching och två portioner chokladcheesecake senare var jag både helt mör i kroppen, nöjd och alldeles för mätt!

Summasumarum:
4km jogg. 20x100m intervaller.GÖTT!


ÄggmackaJag är en frukostmänniska! Har alltid varit och kommer alltid vara, och idag var inget undantag. När jag vaknade 8:23 hann jag knappt dra på mig morgonrocken och gå ned för trappan innan magen började kurra och det var bara att duka fram frukost.

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att pröva en äggmacka, och sen dess är jag frälst. Så morgonens frukost fick bli jordgubbskräm, apelsinjuice och 2 st äggmackor.

How to do a äggmacka:
Ta en limpskiva och skär ut ett hål, lägg ner i en varm stekpanna (jag har på värmen 10/12)och knäck sedan ner ägget i brödets hål. Stek på båda sidorna tills ägget är perfekt och brödet har en krispig yta! :-)

Underbart!

yesterdays

Yesterday. Klockan närmade sig 20.00, jag snörade på mig ett par bekväma skor och drog på mig en luvtröja. Jag började gå mot spåret med Izor i släptåg.

Ett varv runt spåret och min promenad slutade på 45 minuter. Helt okej en fredagskväll.

Sammanfattning:
2,5km x2 löpning.
45 powerwalk


 

.."samma resultat som du alltid fått"


Foto: Amanda Tillenius MUA: Martina Magnusson Modell: Jag

Otroligt snygg bild av en grym fotograf! Och mina sanna ord som jag klistrat dit.. :-)

Jag lyder och tar ett par promenadsteg

Vi samlas vid skolingången. Jag har på mig min röda löparjacka som lyser upp resten av min svarta outfit. Jag pluggar i hörlurarna och sätter på peppande musik, kanske lite för högt för att vara 10 på morgonen, men jag njuter ändå. Jag tar en klunk vatten ur min vattenflaska och sjunger med lite till musiken.

Vi börjar jogga, jag och resten av klassen. Vi har idrott och värmer upp inför konditionstestet vi ska göra. Jag har en känsla i magen av att det antingen kommer gå hur bra som helst, eller sämst. Det är en antingen-eller-dag!

Klara, färdiga, gå. Klassen sätter av och vi har påbörjat vårat löpartest. Jag springer förbi ett par löpare i hög fart. Ta inte ur er för hårt i början, påpekade min lärare innan, jag löd inte det rådet. Efter halva vägen ilar det i axeln, men mest är det huvudet som skriker sluuuuuta. Jag lyder och tar ett par promenadsteg.

Sista biten varvar jag gång och snabb löpning, jag kommer i mål på en-enligt mig- förjävligt dålig tid, men jag höll mig till klassens medel.

Jag har tusen anledningar att lämna fram till varför jag fick en "dålig" tid, men jag ska vara nöjd ändå.

Alla andra lämnar spåret och jag springer ett varv till, återigen lika dåligt, men jag är glad, dagens träning är avklarad, 11.00!


This jacket

0,5km uppvärmning (jogg och lite höga ben, spark i baken ect), 2,5km löpartest, 2,5km jogg (samma fart båda varven), 0,5km promenad som nedvarvning.

Konditionstest står på shemat

Här sitter jag i lugn och ro, och plötsligt fick jag väldigt bråttom. Bara för att jag börjar 10.00 betyder ju inte det att jag ska åka hemifrån 10.00, det tar ju en stund med bussen...
Konditionstest, ja det är vad som står på shemat idag på skolidrotten. Vi ska springa 2,5km på tid och sedan ska vi använda den tiden till ett projekt i vinter, jag berättar mer när det närmar sig! Jag hoppas i varje fall på en bra tid och att jag orkar pressa mig själv :-)
Har även glömt att berätta om midnattsloppet, och det ska jag inte göra nu heller, det tar vi ikväll eller under helgen, jag lovar! Men, det var GRYMT :-)
Hörs sen, nu blir det en rush till bussen, aaahh!

Jag har överkonsumerat grymtandet

Idag har jag varit på fotouppdrag igen! Åh så roligt det är. Martina sminkade mig, jag modellade och Amanda stod bakom kameran. Jag är helt övertygad om att det blev GRYMT! Lite bikergirl stuket och de två bilder jag fått sett är GRYYYYYMMA. Allt var grymt, jag, ljuset, kontrasterna, känslan, bakrunden... You name it, hela alltet klatchade!
Grymtgrymtgrymt!
Nu har jag överkonsumerat grymtandet och jag har skrivit en text med inslag av egna ord, check!
Jag ska visa er något resultat sedan från idag, men så länge: http://amandatillenius.blogg.se

Bästaste någonsinOjojojojoj.... Igår sa jag farväl för alltid.. Jag har gråtit så mycket så jag aldrig någonsin kommer kunna gråta igen... Mina ögon är torra och svullna och jag är helt slut av allt gråtande och all smärta!

Nu är jag bara förvirrad, har det verkligen hänt?

Men, min Mr Friday är i himlen... For ever yours Freddy♥

Mitt stora hjärtaDet gör så jävla ont i mig.
Och ju mer jag fattar ju ondare gör det.
Stenar som plockas, byggs upp i mig.
Jag kan inte gråta, jag kan inte skrika.
För kärleken gör ont.
Och någon som fått dig att känna dig önskad, ska en dag lämna likt en ängel.
Där på andra sidan kommer jag dig höra,
fri och älskad, lycklig och kär.

Jag tror inte längre på att morgondagen kommer.
Jag tror inte längre på, att kärlek är för evigt.
Dina kyssar, en bris i hand, ett brusande hav, aldrig för sval.

FAN vad jag kommer sakna dig. Det gör ont, det är svårt att förstå, jag vill vara arg, jag vill gråta-men jag kan inte. Fem dagar kvar, mitt stora hjärta!♥♥♥Sometimes it just is what it is

Ni är några få men tappra läsare som hänger sig kvar, fastän jag inte bloggar.

Jag har de senaste två veckorna jobbat konstant! Det är ett underbart gäng jag jobbar med, men att blogga om resturang-och-servitrisbranchen är ju inte något vidare intressant...

På lördag är det iallafall midnattsloppet, det tackar jag för, även om jag helst inte längre vill springa, jobbet har tagit mig upp över öronen..!


Använda mina erfarenheter för att undvika samma misstag igen

Har jobbat. Massor. I fredags blev första passet och sen dess har jag jobbat varje dag. Fast jag har nu LEEEDIIIGT, tills på torsdag, men ändå! :-)

Måste vila upp mig igen, ta dt lugnt för att undvika att återigen gå in i väggen, använda mina erfarenheter för att undvika samma misstag igen! :-)

PUSS!!!!


Ingen bild idag!

Kommer jag leva?

Träningen igår:

Började med 3,5km i Röbospåret, backar som är att dö för. Gick dåligt. Ont i axeln och kroppen, varmt och håll. Körde backintervaller som var ännu mer att dö för. Sprang upp och gick ner, 6 st. Var för varmt sen och jag hade inget vatten, fick svårt att andas så ville inte pressa fler backar. Men jag var trött ändå. Sedan lite gräsklippning och promenad.

Träningen idag:

Igen. Jobbar ikväll och vill vila idag, helt okej. Blir ett tufft arbetspass ikväll när jag börjar 17 eller 18 och förmodligen jobbar till tidigast 02 inatt. Sen sova ett par timmar för att sedan röjja med Caroline. Kommer jag leva?


I en bergsvägg sådära, någonstans på Gotland. Inget konstigt med det..


34 minuter PW, just innan regnetImorse var det återigen dags för en powerwalk. Åt en frukost och gick sedan ut, iförd joggingtights, linne och fleecetröja. Det hängande regnet i luften gjorde luften kvav och utgav värme. Jag visste att jag skulle få skynda mig runt, regnet skulle inte dröja länge. Efter 30 minuters PW har jag 500 meter kvar till hemmet och då börjar det regna och jag bestämmer mig för att avsluta rundan, kommer hem och stoppar tidtagaruret på 34 minuter. Helt okej!

Loggar in 34 minuter PW, bra! Nu snurrar tankarna på om jag ska jogga, eller inte...


RSS 2.0