LASAGNE






Lasagne (4 stora portioner):
500 g köttfärs
ca 10 stchampinjoner
½-1 gul lök
1 burk krossade tomater (ca 500 g)
0,5 dl tomatpuré
2-3 st klyftor vitlök
olivolja
smör
Salt
Svartpeppar
10 st lasagneplattor
Bechamelsås:
ca 9 dl mjölk
100 g smör
1 dl vetemjöl
100 g ost
Peppar
Salt

Gör såhär:
Fräs köttfärs, champinjoner och gul lök i lite smör tills det blir brynt.
Ha i tomatpuré, pressad vitlök och lite olivolja och rör runt ordentligt. Ha i ett par matskedar vatten. Rör i krossade tomaterna och ytterligare lite olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Låt sjuda ca 5-10 minuter och ha ev i lite vatten.
Bechamelsåsen:
Smält smöret och vispa sen upp med mjölet. Ha därefter i ca 3 dl mjölk och låt halvkoka. När såsen blir tjock fyller du bara på med mjölk och fortsätter så tills all mjölk är slut(av de 9 dl). Ha i ca 100 g ost som du låter smälta. Salta och peppra ev(jag brukar strunta i det).

Varva köttfärs, bechamelsås och lasagneplattor i en lagom stor ungsform. Avsluta med bechamelsås högs upp och ev lite ost som garnering! In i ugnen ca 25 minuter i 200 grader tills lasagnen fått färg. Stäng sen av ugnen och låt lasagnen stå ytterligare 5 minuter på eftervärme. KLART! Servera med en fräsch sallad och ett glas mjölk :)


Receptet är oredigerat från något år sedan! Men duger ju lika bra för det, puss! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter fina du?:
Besöker du mig ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0